Bihać

Najnoviji trendovi u svijetu frizura

Pokrenuta je inicijativa da se većim frizerskim salonima odobri prodaja preparata za kosu što će im omogućiti dodatnu zaradu…
Lifestyle / Moda | 28. 11. 2021. u 22:15 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bihaću se u nedjelju uz godišnjicu Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko-sanskog kantona (USK) održala prva Balkanska revija frizera u kojoj su najbolje kreacije predstavili frizeri iz Turske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Okupili smo 150 frizera iz balkanskih zemalja. Cilj nam je u estetskom smislu lakše pratiti svjetske i kreirati vlastite nove modne trendove. S druge strane, zajedno ćemo se lakše izboriti za bolji status i veća prava u svojim državama“, kazao je Isman Dizdarević, predsjednik Asocijacije frizera i kozmetičara Unsko-sanskog kantona i predsjednik Organizacijskog odbora Balkanske revije frizera.

Anadolija / Balkanska revija frizera 

Pokrenuta je inicijativa da se većim frizerskim salonima odobri prodaja preparata za kosu što će im omogućiti dodatnu zaradu, ali i direktniju komunikaciju s klijentima.

„Tko to bolje svakom klijentu, svakom građaninu može reći koju farbu ili šampon za kosu da kupi od samih frizera, i zato od tog projekta nećemo odustati", objašnjava Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera BiH.

Dodaje da se na razini države BiH radi na reorganizaciji školovanja u EU Wet sustav kako bi frizeri tijekom školovanja imali više praktične nastave.

"Cilj nam je da nakon ove teške korone započnemo zajedničkim snagama da stvorimo bolje uvjete za najljepšu profesiju na svijetu", objašnjava Saya, majstor iz Srbije.

Na reviji su predstavljeni najnoviji preparati za njegovanje kose.

„Imamo novi proizvod za keratinski tretman kose bez formaldehida koji olakšava rad i koji ne ugrožava zdravlje. Predstavili smo ga u Americi i sada ovom revijom praktično prezentiramo ovaj proizvod kolegama iz balkanskih zemalja“, kaže Ilker Yavruturk, frizer stilista iz Istanbula.

Anadolija / Balkanska revija frizera 

Dodaje da mu je druženje sa dobrim ljudima u BiH bilo dovoljan motiv da putuje skoro 1.500 kilometara.

Revija je oduševila frizere iz Sarajeva, Viteza, Bugojna, Mostara, Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Velike Kladuše, Bužima, Sanskog Mosta i Ključa, koji su, kažu, dobili nove ideje za zimu i proljeće 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close