Uređivanje

Može i to: Šišanje vatrom

Faruk je u Sarajevo iz turskog Mersina došao prvotno zbog posla, ali ga je u našoj zemlji zadržala ljubav.
Lifestyle / Moda | 07. 10. 2020. u 07:54 Bljesak.info
Frizer koji šiša vatrom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ljubavi ili posla mnogi ljudi mijenjaju zemlju ili kontinent. Međutim, gdje god odu sa sobom nose svoje običaje, navike, ali i sposobnosti. Tu su svakako i tehnike uljepšavanja lica i kose, a kada o njima govorimo zasigurno ne bismo pomislili da se nešto od toga može raditi vatrom. Ekipa BHRT-a posjetila je jedan neobičan frizerski salon.

Ispred salona izvana jedan sasvim običan frizerski salon, ali iznutra znatno drugačiji.

“Kolonjska voda i vatra. U Turskoj to svaki frizer radi. Mi svi frizeri tamo to radimo. Ne samo to, čupanje obrva koncem, mi i to radimo. I sa vatrom uho i obraz i ovdje ima malih dlaka i to s vatrom radimo. Tko god prvi put vidi, malo se boji ali, kad vidi šta je, kako je, drugi put oni sami pitaju”, kaže frizer Faruk Jilmaz Atalaj.

Faruk je u Sarajevo iz turskog Mersina došao prvotno zbog posla, ali ga je u našoj zemlji zadržala ljubav.

”Iz Mersina sam došao 2015. godine. Rođak mi je ovdje i on me zvao svako drugi dan. Zove i kaže – molim te dođi, ovdje nema turskih frizera. Ja i babo pričali i hajde da vidimo kakva je Bosna jer nikad prije nisam bio. Došao sam za 5 dana i prošlo je 5 godina”, priča Faruk.

Faruk je ovoj tehnici podučio i par bosanskih kolega. Kvaliteta se, kaže, svugdje poznaje. Premda je sačuvao svoju tradiciju i običaje, prigrlio je i ovdašnje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close