Teško bi bilo kopirati...

Kako je Marilyn Monroe održavala svoju figuru pješčanog sata?

Marilyn Monroe bila je i ostala jedna od filmskih ikona i ljepotica gotovo nedostižnih proporcija
Lifestyle / Moda | 25. 07. 2021. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jesu li savjeti jedne od najljepših žena svih vremena primjenjivi danas?

Odgovor na pitonje pitanje možemo sažeti u dvije riječi: ne baš.

Marilyn Monroe bila je i ostala jedna od filmskih ikona i ljepotica gotovo nedostižnih proporcija, a kako je tu figuru postizala i održavala, otkrila je 1950-ih za tadašnji Pageant Magazine.

Jutro je započinjala umivanjem, pranjem zuba i zatim 10-minutnim vježbanjem s malim utezima. Najvažnije su bila vježbe za prsa pa bi legla na pod i raširenih ruku dizala utege od otprilike 2.5 kg iznad glave, u serijama po 15, pod različitim kutevima. Često bi vježbe radila dok se ne bi umorila, jer, prema njezinim riječima ‘ne mogu ritmički brojiti kao ljudi koji vode vježbanje na radiju jer ne bih podnijela vježbanje ako bi bilo previše disciplinirano, piše Elle.hr.

Zatim slijedi doručak koji je, u najmanju ruku, zanimljiv. Zagrijala bi šalicu mlijeka te bi u kipuće mlijeko izlila dva sirova jaja, pomiješala tu smjesu vilicom i popila dok bi se odijevala, s jednom multivitaminskom tabletom. Večerala bi najčešće u svojoj hotelskoj sobi, umjesto u restoranu i na malom električnom štednjaku bi pripremila steak, janjeći odrezak ili jetrica. Prilog? Sirove mrkve.

Usprkos unosu beta karotena, Marilyn je izbjegavala sunce, a s ovim se stavom možemo i danas, 70-ak godina kasnije, složiti: ‘Iako je to trend u Kaliforniji, ne mislim da je preplanula koža privlačnija ili zdravija od svijetle puti. Protivim se jako preplanuloj koži.’


Nije bila fan ni sportova na zraku poput tenisa ili golfa, ali je zato bila pobornica ‘beauty sleepa’ (uz par kapi Chanela, naravno). Kao osoba koja ne voli žuriti, voljela je spavati, a nedjeljom bi uživala u dugom razbuđivanju koje bi ponekad trajalo i do 2 sata. E, to je pravi luksuz!

 

Kopirati
Drag cursor here to close