Mlada poduzetnica Inga Krešić

Ingea prirodna kozmetika - kada ljubav prema prirodni postane prepoznatljivo ime

Danas, iako oba obiteljska mala poduzeća egzistiraju samostalno, teško je odvojiti; zajedničko je baziranje na potporu zdravlju i njezi čovjeka isključivo prirodnim proizvodima
Lifestyle / Moda | 30. 05. 2018. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inga Krešić, mlada poduzetnica, diplomirana ekonomistica i fitoaromaterapeutkinja,  osnivačica je brenda Ingea Bio- proizvodnja prirodne kozmetike.
 
Biznis je počeo zapravo, od obiteljske tradicije, jer kako nam kaže Inga, ne može se govoriti o njenom brendu a da se ne spomene Pčelarstvo Krešić.
 
''Moji preci su se godinama bavili pčelarstvom, tako je moj otac, Ante, prije petnaestak godina osnovao obiteljski posao, u kojem sam i sama godinama sudjelovala. Kroz to vrijeme počela sam pobliže upoznavati ljepote koje nam pruža priroda, pčelinji proizvodi, naše  hercegovačko bilje, te sam dobila želju usavršiti i proširiti znanje stečeno radom s ocem. 2010. godine upisujem školu  fitoaromaterapije. Po završetku spomenutog školovanja počela sam samouvjerenije raditi na proizvodima poput melema, sapuna, pilinga, te sam odlučila kreirati vlastitu liniju i odvojiti se od očeva posla. Danas, iako oba obiteljska mala poduzeća egzistiraju samostalno, teško je odvojiti; zajedničko je baziranje na potporu zdravlju i njezi čovjeka isključivo prirodnim proizvodima'', rekla je Inga.
 
Otkrila nam je kako je na samom početku željela proizvesti idealne proizvode za sebe, potom su iste želje imali članovi moje obitelji, zatim prijatelji... i prijatelji mojih prijatelja... tako da je sve nekako išlo samo od sebe.
 
'' Linija kozmetike Ingea Bio često je tražena i izvan granica BiH, što je jako uspješno, ali još uvijek smo relativno mala firma, te nemamo mogućnosti vršiti proizvodnju u velikim količinama. Za narudžbe, tu je web-shop, ali često s klijentima komuniciram i putem društvenih mreža. Također, onaj najdraži mi je susret sa klijentima u našem proizvodnom prostoru, na mjestu na kojem je cijela naša priča započela. Klijenti mogu vidjeti načine rada, upoznati  sirovine s kojima radimo nakon čega ostanu opijeni njihovim prirodnim mirisima.  Naše hercegovačke i mediteranske biljke, poput smilja i matičnjaka,  nadaleko su poznate te se koriste u proizvodnji svjetski poznatih parfema i kozmetike. Većina naših klijenata, već na prvu prepozna kvalitetu prirodnih sirovina i ručne izrade proizvoda.
 
'' Najbolji pokazatelj uspjeha je zasigurno pozitivan feedback, te zadovoljan kupac koji se vrati'', kaže Inga.
 
Karakteristika Ingea proizvoda jeste da su napravljeni od potpuno prirodnih sirovina, nažalost Inga ih ne nabavlja sve u našoj zemlji.
 
'' Iako se trudim nabavljati sirovine iz svoje okoline, često sam primorana zbog nemogućnosti nabavke određene sirovine, potegnuti do susjednih država, ako ne i dalje'', kaže Inga.
 
Govoreći o ambicijama koje Inga ima za svoj brend, kaže da  se širi malim ali sigurnom koracima.
 
''Kozmetika se jako sporo razvija; na primjer, jedan od poznatijih brendova Loccitane, put na naše tržište je našao prije desetak godina, dok zapravo ima povijest staru više desetljeća. Ingea je tek na početku i malim koracima se širimo.  Svi naši proizvodi se izrađuju ručno i od potpuno prirodnih sirovina, kojima smo često ograničeni.
 
Odgovarajući nam što se najbolje prodaje iz njene prirodne linije, Inga je rekla kako je teško izdvojiti samo jedan proizvod.
 
''Veliku ulogu u prodaji ima i doba godine. Naime ljeti se u velikim količinama prodaje naša Ten linija (ulje i maslac za sunčanje te preparati koji se koriste nakon izlaganja suncu), dok u hladnijim danima, najčešće, majke traže maslac za njegu kože, koji jako pomaže djeci sa dermatitisom i psorijazom, a za sebe osiguraju primjerak kreme za ruke, balzama za usne'…', kaže Inga.
 
S obzirom da se bliži ljeto, Ingea kozmetika u suradnji s portalom Bljesak.info odlučio darovati čitateljice ''Ingea Bio ten'' kolekcijom.
 
Više detalja potražite na našem Facebook profilu

Kopirati
Drag cursor here to close