FOTO

Ideje za minimalističke manikure

Nema sumnje da minimalistička manikura odlično prolazi uz bilo kakvu prigodu te da je bezvremenska.
Lifestyle / Moda | 11. 08. 2023. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Minimalističke manikure hit su već nekoliko godina. Posljednji trendovi su bazirani na jednostavnosti i eleganciji poput coconut milk, angel i cloud noktiju te chrome i glazed donut koje je popularizirala Hailey Bieber.

Nema sumnje da minimalistička manikura odlično prolazi uz bilo kakvu prigodu te da je bezvremenska. Jednostavno ne možemo zamisliti vrijeme kada nude, mliječni ili obični prozirni lak neće biti u modi, prenosi Journal

Ipak, koliko god voljeli onaj ‘your nails but better’ trend, ljeto je, a ljeti volimo dodati malo boje našim noktima. Zato mislimo da je za one koji vole jednostavne nokte, a žele ih učiniti malo posebnijima, minimalistički nail art najbolje rješenje.

Davno su prošla vremena kada su francuska manikura i obični nude lak bili epitom minimalističkih manikura. Danas su nail artovi puno napredniji i zabavniji tako da je izbora i previše. Postoji nevjerojatno puno jedinstvenih i zadivljujućih nail dizajna koji vam još uvijek mogu pružiti onaj minimalistički osjećaj kakvog želite, ali s malim preokretom.

Minimalistički nail art donosi dozu suptilnosti u vaše nokte te stvara sofisticirani izgled. Elegantne linije, jednostavni simboli i raznobojna francuska manikura pravi su primjer idealnog minimalističkog nail arta. S takvim dizajnom naglasak je na preciznosti i čistom izgledu, stvarajući nokte koji su istovremeno suptilni i izražajni.

Dobra stvar je što je ovakva vrsta manikure jednostavna i slobodna za izražavanje. Možemo je napraviti sami doma i to u samo nekoliko koraka.

Prvo je bitno oblikovati nokte po želji te nanijeti bazni lak. Kao podlogu odaberite lak u neutralnoj boji poput nude nijansi, nježne roze, bijele ili jednostavne prozirne. Na takvim bojama će minimalistički nail art još više doći do izražaja.

Nail dizajni su uvijek proizvoljni te se slobodno možete poigrati, ali kako bi nail art bio minimalistički nema debelih linija, jarkih boja i previše različitih dizajna.

Ovdje vrijedi ‘manje je više’, a ako inače niste osoba od nail arta, preporučujemo da ga stavite na samo jedan nokat. Nakon što ste nanijeli lak koji će biti podloga, izaberite minimalistički dizajn. To mogu biti tanke linije, geometrijski oblici, cvijeće, srčeka, točkice i razni drugi jednostavni simboli. Koristite šablone i trakice kako biste to postigli, kao i tanke kistove.

Kada je vaš nail art gotov, dodajte top coat kako bi noktima dali malo sjaja i vaša manikura je spremna. Ako vam fali inspiracije, izdvojili smo neke od najljepših minimalističkih nail artova koje možete isprobati.

Kopirati
Drag cursor here to close