Treće izdanje

Hladnoća nije smetala - Održan Lignjolov kup u Neumu

Hladnoća nije smetala održavanju Lignjolov kupa u Neumu.
Lifestyle / Životinje | 18. 12. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lignjolov kup je dobio novog prvaka. Na trećem izdanju Lignjolov kupa, po izrazito hladnom vremenu, održano je natjecanje 25 ekipa.

''Dobili smo nove prvake u konkurenciji 'Lov s barke' ekipu Murganto s kapetanom Ivanom Kulija Glavinić, Tomi Obradović i Vidan Lezenic s 1189 bodova. Na drugo mjestu i s najvećom ulovljenom lignjom od 401 gram i ukupnim ulovom 869 bodova na drugo mjesto probila se ekipa "Malo Vitra" s kapetanom Nikolom Lovrićem, Božom Batinovićem, Anđelom Bačićem i Mariom Kraljem'', navodi se na Facebook stranici Lignjolov Neum.

Malo Vitra je s iskusnim ribolovcem Božom Batinovićem napravio je odličan rezultat.

Brzi i Žestoki su nastavili niz i ove godine uzeli treće mjesto s ukupno 775 bodova, ekipa koja zajedno lovi dugi niz godina opravdala je očekivanja s kapetanom Nikolom Šutalom, Ilijom Markovom, Antoniom Jogunicom i Antoniom Krešićem.

Najmanju Lignju je uhvatila ekipa Dubrovačke.

Na Facebook stranicama organizatori navode kako su najmlađi najveće blago ovog kupa.

''Nije im mogao ništa ni ledeni vjetar, hladnoća... bili su uporni do zadnje minute i zato zaslužuju jedno veliko poštovanje od mnogo starijih i iskusnijih ribolovaca. Da ne zaboravimo spomenuti Luku i Stjepana Batinovića koji su sa svojim očevima po treći put nastupili u kategoriji lov s barke, Toni Leženića, najopasniju i najmlađu posadu Old Neuma'', navode na stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close