Zavod

Zašto se taji u kojoj su vodi bakterije?

Lifestyle / Hrana | 03. 12. 2022. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok javnost očekuje odgovore u kojim su flaširanim vodama pronađene bakterije kojih ne bi smjelo biti Zavod za javno zdravstvo FBiH šuti, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je monitoringom Zavoda utvrđeno da je sedam od 70 uzoraka sadržavalo bakterije koje ne smiju biti prisutne u vodi.

Avaz piše kako je, unatoč upitima, ostao bez odgovora  iz Zavoda, ali da su iz Agencije za sigurnost hrane BiH i Federalne uprave za inspekcijske poslove FBiH i kazali da nemaju dodatna saznanja o ovom slučaju, s obzirom na to da je monitoring vršio Zavod i da jedino oni mogu dati prave informacije.

''Panika je zavladala i među građanima jer nije poznato da li su u zdravstvenom riziku oni koji su pili tu vodu, a samo uski krug ljudi iz Zavoda raspolaže informacijama o kojim je proizvođačima riječ'', naveo je Avaz.

Na internetskoj stranici Agencije za sigurnost hrane BiH, na kojoj se objavljuju informacije o povučenim proizvodima, nije objavljeno da su povučene flaširane vode, što znači da se one još uvijek nalaze u prodaji, pišu sarajevske novine.

Kopirati
Drag cursor here to close