Pokušajte

Zvuči nevjerojatno, ali probajte - Skuhajte krumpir u perilici za suđe

Iako je namjena perilice za posuđe pranje tanjura i pribora, ona takođe može poslužiti i za kuhanje.
Lifestyle / Hrana | 30. 10. 2023. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mikrovalne pećnice, rerne, lonci – to su svi kućanski aparati koje možete koristiti za pripremu svakodnevnih obroka. Ali, jeste li znali da vam perilica za suđe može pomoći pri kuhanju određene hrane?

Iako je namjena perilice za posuđe pranje tanjura i pribora, ona također može poslužiti i za kuhanje. 

Perilice za pranje posuđa je uređaj koji pruža dovoljno topline da potpuno skuha razne namirnice. Iako se može činiti nevjerovatnim, istina je, možete koristiti svoju perilicu posuđa za pripremu ukusnih krumpira, prenose Nezavisne novine.

Kuhanje krumpira

Da biste krumpir kuhali na relativno niskoj temperaturi koju stvaraju ciklusi pranja i sušenja u vašoj perilici za pranje posuđa, trebate isjeći krumpir na veoma male komadiće kako bi bili izloženi što većoj količini toplote. Nakon ovog koraka, začinite i upakirajte svoj krumpir na sljedeći način.

Začinite

Pomiješajte kolutove krumpira sa omiljenim začinima u velikoj posudi. Možete koristiti sušene začine poput mješavine začina “ranch”, malo ulja da bi se krumpir natopio ili omiljeni kremasti preliv ili marinadu kako biste dodali ukus.

Pakiranje za perilicu za pranje posuđa

Ključ za kuhanje u perilici za pranje posuđa je upotreba aluminijske folije preklopljene i stavljene u hermetički zatvorene kesice za pakovanje. Zamotajte krumpir u aluminijsku foliju i stavite sve u kesicu. Ako izlazi zrak kada stisnete kesicu, vaš paket nije dovoljno hermetički zatvoren za kuhanje u perilici za pranje posuđa.

Proces kuhanja

Stavite kesice sa krumpirom u jednom sloju na gornju rešetku perilice za pranje posuđa. Hermetički zatvorene kesice će zaštititi hranu. Isključite sve funkcije za uštedu energije na perilici za pranje posuđa prije nego što pokušate kuhati krumpir i pustite je da radi tijekom cijelog ciklusa pranja i sušenja. Ako je temperatura vaše tople vode podešena na nisku temperaturu iz sigurnosnih ili energetskih razloga, možda ćete je morati povećati za ovaj trik jer vam je potrebno što više toplote.

Ako vaš prvi pokušaj pečenja krumpira u perilici posuđa ne uspije, isjecite komade još manje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close