Transformacija

Skinula je 15 kilograma izbacivši samo jednu stvar iz prehrane

Powell je objavila i analizu 15 popularnih pića pomoću kojih je izračunala koliko pića trebamo popiti da bismo dobili pola kilograma tjelesne masnoće.
Lifestyle / Hrana | 13. 01. 2024. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nicole Powell uspjela je skinuti 15 kilograma. Njezina transformacija postala je viralna na TikToku, gdje ima više od 43 tisuće pratitelja. Ova Britanka iskreno je progovorila o svojim prehrambenim navikama koje su je dovele do borbe s viškom kilograma, a sada je svi mogu pratiti na putu do cilja. Želja joj je u sljedećih šest mjeseci skinuti još dvadesetak kilograma.

Brza hrana i slatkiši

- Dok nisam krenula na dijetu i potpuno izbacila alkohol iz svoje svakodnevice, u danu sam unosila oko 5.600 kalorija. Gušila sam se u brzoj hrani i slatkišima. Za sve je bio kriv alkohol koji mi je izazivao užasan mamurluk. Pokušavala sam ga izliječiti hranom, rekla je Powell.

I danas jede vani, ali bira manje porcije. Dan počinje krofnom od 455 kalorija, a za ručak pojede hamburger i prženu piletinu što iznosi oko 600 kalorija. Večera malu pizzu sa sirom koja sadrži 915 kalorija. Također, pije gazirana pića bez šećera. Dakle, dnevno unese nešto manje od 2.000 kalorija.

Analiza pića

Powell je objavila i analizu 15 popularnih pića pomoću kojih je izračunala koliko pića trebamo popiti da bismo dobili pola kilograma tjelesne masnoće.

Došla je do podatka da je za to potrebno popiti 30 čaša bijelog vina i 40 čaša šampanjca. Ljubiteljima piva bilo bi potrebno više od 15 krigli piva i 30 boca Corone da bi im pantole postale malo uže. Također, trebali bismo popiti 50 čašica tekile i 60 čaša sambuce prije nego što se udebljamo za pola kilograma, tvrdi.

U videu, koji ima više od 850 tisuća pregleda, Nicole je rekla da je do tih brojki došla temeljem jednačine istraživača dr. Maxa Wishnofskog. On je 1958. godine otkrio da je pola kilograma tjelesne masti jednako oko 3.500 kalorija viška.

Međutim, metabolizam se razlikuje od osobe do osobe, ovisno o dobi, genetici i drugim čimbenicima, pa bi nekim ljudima moglo biti potrebno manje ili više kalorija da bi dobili na težini. Također, treba imati na umu da hrana koju ova Britanka danas konzumira nije najzdraviji izbor. Na našem bi se tanjiru uglavnom trebalo nalaziti voće, povrće, cjelovite žitarice, mahunarke, sjemenke i riba, odnosno meso u razumnim količinama.

Kopirati
Drag cursor here to close