Više nego odlično

Recepti za marinade od piva i jogurta za bolji roštilj

Marinada zvuči kao dobra čarolija u kojoj se spaja tek nekoliko sastojaka koje uglavnom svi imaju u kuhinji. Upravo ta jednostavna kupka okusa učinit će piletinu sočnom i mekanom stvarajući rapsodiju okusa koja će se topiti na našim nepcima.
Lifestyle / Hrana | 11. 06. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pripremi kvalitetne marinade koja će poboljšati teksturu, pojačati okus i pokupiti glavne pohvale za sočnost piletine glavnu ulogu imaju pivo i jogurt. Meso marinirajte minimalno tri-četiri sata prije roštiljanja, a idealno bi bilo ostaviti ga u marinadi tijekom noći. Prije pečenja obavezno ga ostavite na sobnoj temperaturi.

  Marinade za bolji roštilj

Recepata je bezbroj, varijacije na temu i više su nego očit primjer da je malo sastojaka s kojima bismo u pripremi marinade mogli pogriješiti, a piletina je pravi primjer ''spužve'' koja će upiti sve začine i sastojke kako bi nam okusima stvorila rapsodiju za nepce koju je teško opisati.

U receptu navedeni sastojci za marinade dovolji su za otprilike kilogram pilećeg mesa.

RECEPT ZA MARINADU S PIVOM:

200 ml piva

60 ml maslinova ulja

1 luk

3 režnja češnjaka

žlica meda

žlica soka od limuna

žličica soli

žličica papra

žličica mljevene slatke paprike

žlica svježeg nasjeckanog peršina

Priprema:

U duboku posudu ulijte pivo, zatim dodajte maslinovo ulje, žlicu meda i soka od limuna pa sve dobro promiješajte kako bi se med otopio i sjedinio s ostalim tekućim sastojcima.

Sitno nasjeckajte luk i češnjak pa ih potom dodajte u marinadu zajedno sa svim začinima te dobro promiješajte. Utopite meso u ovu marinadu bogatu okusima, neka odleži barem tri-četiri sata. Piletinu pecite dok ne poprimi zlatnu boju.

RECEPT ZA MARINADU S JOGURTOM:

150 g grčkog jogurta

30 ml maslinova ulja

2 žlice soka od limuna

4 režnja češnjaka

žličica soli

1/2 žličice papra

žličica curryja

1/4 žličice mljevenog đumbira

žličica nasjeckanog svježeg peršina

1/2 žličice slatke paprike

  Marinade za bolji roštilj

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna pa sve zajedno dobro promiješajte. U marinadu dodajte sitno nasjeckani češnjak, sol, papar, curry, mljeveni đumbir, slatku papriku i žlicu nasjeckanog svježeg bosiljka.

Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili pa uronite piletinu u ovu mirisnu i ukusnu marinadu.

Prije pečenja obavezno ostavite meso na sobnoj temperaturi 15-20 minuta. Piletinu pecite dok ne poprimi zlatnu boju i uživajte u sočnim okusima koji će vam razmaziti sva osjetila. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close