Da nije uvijek sarma

Ne znate što s kiselim kupusom, probajte ukusno pikantno jelo

Ovo jelo je savršeni spoj ljutine koja dolazi od kiselog kupusa, a skladno se prožimaju i okusi dimljene slanine, arome slatke paprika i ljekovitost svih povrtnih namirnica.
Lifestyle / Hrana | 10. 01. 2023. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Varivo od kiselog kupusa jedno je od najboljih zimskih krepkih jela, a podrijetlom je iz istočne Europe. Osim što je savršena mješavina ljutine koja dolazi od domaćeg kiselog kupusa, u njoj se skladno prožimaju i okusi dimljene slanine, arome slatke paprike i ljekovitost svih povrtnih namirnica koje možeš po vlastitom izboru staviti u ovo varivo.

Za sve mesoljupce tu su i pečenice koje zaokružuju priču o savršenoj zdjeli slatkog, kiselog i ljutog. Ne moramo ni spomenuti kako uz ovo varivo savršeno ide prepečena šnita kruha, piše missgastro.

Sastojci (za 4 osobe):

400 g svinjskog karea bez kostiju

100 g dimljene slanine

3 žličice maslaca

500 g krumpira

1 mrkva

3 glavice luka

1 crvena paprika

900 g rezanog kiselog kupusa

sol i papar

mljevena paprika

1-2 žlice raznih začina

2 pečenice  

Priprema:

Meso isperi i posuši, pa ga, kao i slaninu, nareži na kocke te ih proprži na 2 žličice maslaca. Krumpir i mrkvu oguli, 1 luk oljušti, papriku očisti pa sve nareži na kockice, s kupusom umiješaj u meso i propirjaj.

Dodaj 1 l vode, razne začine, mljevenu papriku i papar. Pusti da zavrije, poklopi i na laganoj vatri kuhaj 50-60 minuta. S pečenica skini crijevo pa od punjenja oblikuj okruglice koje dodaš varivu 10 minuta prije kraja.

Oljušti preostali luk te ga nareži na tanke kolutove, preprži na preostalom maslacu i prije posluživanja pospi po varivu.  

Kopirati
Drag cursor here to close