Umjesto prženja, isti okus

Ne želite nove kilograme, isprobajte onda krafne iz pećnice

Idealan recept za isprobavanje drugačijeg načina pripreme namirnica, ali i prigodan skorašnjim maškarama je ovaj za krafne iz pećnice.
Lifestyle / Hrana | 02. 02. 2023. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz toliko praznika i slavlja prije ljeta veoma je teško izgubiti nakupljene kilograme. Unatoč tome, postoje načini pripreme namirnica koji nam štede kalorije pa tako umjesto prženja možete peći hranu u pećnici i dobiti jednako ukusan obrok. 

Sastojci za tijesto:

600 g namjenskog brašna

1 kvasac

300 ml mlijeka

3 prstohvata soli

3 žlice smeđeg šećera

3 žlice maslaca

vanilija muškatni oraščić

Sastojci za nadjev:

pekmez bijela ili tamna čokolada lješnjaci suho voće naranče Priprema: Kvasac rastopite u malo tople vode sa žličicom šećera i ostavite 10 minuta.  Pomiješajte posebno suhe i posebno mokre sastojke te ih sjedinite u jednu smjesu. 

Tijesto dobro izmijesite udarajući ga u stijenku posude dok se ne počnu pojavljivati mjehurići u tijestu. Ostavite ga da se diže 60 minuta. 

Tijesto razvaljajte na debljinu od centimetra te izrezujte kružiće pomoću čaše ili kalupa. Ako želite napraviti američke krafne, u sredini svake krafne napravite okruglu rupu pomoću manjeg kalupa.  Pecite na 180 stupnjeva otprilike 20-25 minuta dok ne poprime lijepu boju.

Krafne možete puniti pekmezom ili ih možete ukrasiti ganacheom od bijele ili tamne čokolade. Bijela čokolada izvrsno se slaže s lješnjacima i suhim voćem, a tamna čokolada sa slatkim kandiranim narančama.

Kopirati
Drag cursor here to close