pomaže u borbi protiv virusa

Imamo tri izvrsna recepta s đumbirom za superimunitet

Ovaj gomoljasti, neoguljen korijen ima zanimljiv i jedinstven okus koji je istovremeno i ljut i sladak.
Lifestyle / Hrana | 27. 02. 2020. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đumbir zbog svojeg izgleda i nije najprivlačnija namirnica, no kad pročitaš njegova svojstva, možda ti baš on postane idealan lijek protiv tegoba koje te muče. Ovaj gomoljasti, neoguljen korijen ima zanimljiv i jedinstven okus koji je istovremeno i ljut i sladak.

Osim kao začin u prehrani, on pomaže pri sagorijevanju masti, potiče rad metabolizma, pomaže kod glavobolja i mučnina, bogat je mineralima i vitaminima pa je tako idealan za borbu protiv gripe i prehlade. Iz tog razloga, donosimo ti dva recepta za napitke od kojih ćeš se odmah bolje osjećati, a recept za pivo od đumbira s kojim možeš nazdraviti za ozdravljenje.

Čaj od đumbira s medom i limunom

Čaj od đumbira s medom i limunom

Sastojci: šalica kipuće vode

naribani đumbir

čajna žličica

meda

čajna žličica soka od limuna

Postupak: Zagrij vodu da proključa, a zatim u nju ubaci naribani đumbir te ga ostavi umočenog tri minute. Dodaj po žličicu meda i soka od limuna, Procijedi čaj te makni ostatke naribanog đumbira. Dobro promiješaj i uživaj u napitku.

Đumbir je idealan za borbu protiv gripe i prehlade

Čaj od đumbira s medom i limunom

Sastojci: sedam centimetara nasjeckanog đumbira

dvije šalice vode

pola šalice soka od limuna

2 žliice meda

Postupak:  Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo ovog puta prije nego procijediš čaj prvo ga prekrij plastičnim poklopcem i ostavi 10 minuta. Nakon što taj period prođe, procijedi čaj i spreman je za posluživanje. 

DODATAN SAVJET: Kada si napravila čaj od đumbira, bilo da si probala prvu ili drugu metodu, možeš mu dodati pola žličice cimeta u prahu koji djeluje kao antiseptik te će te riješiti virusa. Također, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog češnjaka koji je dobar za imunitet kao i prstohvat kajenskog papra prije nego procijediš čaj.

Pivo od đumbira

Sastojci: šalica šećera

1/4 čajne žličice zrnatog pekarskog kvasca

dvije žličice naribanog đumbira

voda

ocijeđeni sok od jednog grejpa ili limuna

trebat će ti i boca i lijevak

Pivo od đumbira

Postupak: Na bocu stavi lijevak, a zatim u nju ubaci šećer i zrnati pekarski kvasac. Zatim dodaj đumbir, sok od grejpa ili limuna te vodu. Stavi čep na bocu i dobro protresi nekoliko puta.  Nakon što si protresla, u bocu dodaj još vode. Još jednom dobro protresi te bocu spremi na toplo mjesto i ostavi tamo da odstoji dva dana. Znat će da je pivo spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara, piše miss7.24sata.hr

Kopirati
Drag cursor here to close