Ravno s tržnice

I post postao skup: Više se razgledava nego što se kupuje

Prvog dana Božićnog posta na tržnici u Bijeljini velika gužva. Najtraženiji su krumpir, grah i sušeno voće, čija je cijena mnogo viša nego prošle godine.
Lifestyle / Hrana | 28. 11. 2023. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Božićni post, a s njim i tradicionalno dugi redovi ispred ribarnica.

Prvog dana Božićnog posta na tržnici u Bijeljini velika gužva. Najtraženiji su krumpir, grah i sušeno voće, čija je cijena mnogo viša nego prošle godine.

U ribarnicama kažu da su cijene na nivou prošlogodišnjih, ali da se ipak više razgleda nego što se kupuje. Za razliku od ribe, povrće i voće je znatno skuplje.

"Sve je skuplje u odnosu na prošlu godinu, stari luk 2,5 krompir 2,5 do 3, rogatički i hercegovački skuplji, grah od 5 do čak 15, skupi. Šljiva suva deset, orasi od 20 do 25...", kazala je prodavačica na tržnici Olenija Trifković.

Video: Počeo Božićni post

Za razliku od povrća i voća, u ribarnicama kažu da je cijena ribe na nivou prošle godine. Ipak, priznaju da se osjeti pad standarda.

"Uglavnom sad razgledaju, mislim da će doći da kupe kasnije, a sad razgledaju ali još je rano. Čini mi se da je ista cijena, da nije neka razlika, mislim da bi i kupaca trebalo biti kao prošle godine", naglasio je radnik u ribarnici Mirko Nikolić.

"Početak je, pitaju zovu, hoće li biti ribe u dovoljnim količinama, pa ćemo vidjeti na kraju", istaknuo je vlasnik ribarnice Darko Lazić.

Ipak, s postojećim odnosom cijena i primanja, građanima čak i najobičnije stvari postaju luksuz.

Hoće li se postojeća cijena ribe i povrća zadržati do kraja 40-dnevnog posta ili će cijena porasti tijekom sezone slava, nitko od sugovornika BHRT-a sa sigurnošću ne može tvrditi. Kako kažu, sve ovisi od ponude i potražnje.

Kopirati
Drag cursor here to close