Putovanje

Znate li da su ove stvari u avionu besplatne?

Lifestyle / Flash | 27. 11. 2016. u 13:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrošili ste novac na avionsku kartu, dodatan prtljag i čašu vina u avionu, ali ove stvari neće vas koštati ni marke.

1. Besplatno čuvanje djeteta

I roditelji moraju ići u toaletne prostorije. Ako putujete sami s djetetom ne ustručavajte se da zaustavite stjuarda ili stjuardesu i zamolite ih da vam pričuvaju djecu. Nekima to neće biti problem, već željeni predah od uobičajenih obaveza u avionu.

2. Razgledanje pilotske kabine

Želite li vidjeti kako izgleda pilotska kabina? Pitajte stjuardesu za kratak obilazak, ali najbolje na kraju leta kada piloti završe sa svojim poslom, prenosi B92.

3. Vlažne maramice

Bakterije u avionu su svuda, pa ne čudi da se mnogi prehlade nakon što slete na željeno odredište. Da biste spriječili mogućnost od dobivanja neprijatnih bolesti, zatražite od stjuardese vlažnu maramicu i njome obrišite naslon za ruke ili pokretni stočić za jelo. Većina avio kompanija ih ima, pa će ih dati besplatno na upit.

4. Prva pomoć

Imate žulj? Flaster možete besplatno dobiti od osoblja u avionu. Neke avio kompanije ponudit će vam i tabletu protiv glavobolje ako ste zaboravili da ponesete sa sobom svoju kutiju za prvu pomoć.

5. Dodatni paketić kikirikija

Ako vam u želucu bruji nakon što se pojeli svoju besplatnu vrećicu grickalica, zamolite od osoblja repete. Imaju li višak, sigurno će vam ga dati bez ikakve doplate.

Kopirati
Drag cursor here to close