Osvježi svoj dom

Zelena je savršen izbor i veliki trend u svijetu interijera

U svijetu mode, ljepote, ali i interijera svaka sezona donosi neke nove trendove koje volimo prakticirati i u vlastitom životu.
Lifestyle / Flash | 05. 08. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raskošna i smirujuća zelena jedna je od najpopularnijih boja za uređenje interijera, a naglašava povezanost čovjeka s prirodom.

U svijetu mode, ljepote, ali i interijera svaka sezona donosi neke nove trendove koje volimo prakticirati i u vlastitom životu. Kad je riječ o interijerima, trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a svaka godina donosi nešto novo. S obzirom na sve veću društvenu osviještenost o važnosti zaštite okoliša, i u svijetu interijera postaju sve popularniji prirodni materijali, minimalizam i nijanse koje inspiraciju pronalaze u upravo u prirodi.

Osim neutralnih tonova, posljednjih nekoliko sezona u uređenju doma vrlo su popularne sve nijanse plave i zelene boje, a osim raznih detalja, te su boje odličan izbor i za zidove.

Održivost i ekologija postaju sve veći trendovi pa ćemo tako i u svijetu interijera, dizajna i mode sve češće viđati i zelenu boju koja neodoljivo podsjeća na prirodu. Ističu se sve nijanse zelene boje – od šumski zelene pa do mističnih tamnijih nijansi. Zeleni detalji ili pak zidovi unijeti će dašak prirode u svaki dom. Zelena boja idealan je izbor želiš li malo osvježiti svoj dom i boju zidova, a osim što djeluje vrlo svježe, također naglašava i povezanost čovjeka s prirodom – nešto čemu danas sve više težimo.

Istovremeno smirujuća i raskošna zelena boja ugodna je za oko i dobro će se uklopiti u svaki prostor. Sve češće se zelena koristi i u uredima i brojnim poslovnim prostorima. Možeš je koristiti u kuhinji, kupaonici ili dnevnom boravku jer smiruje i unosi dozu topline u dom, a dizajneri smatraju kako je prilično neutralna pa se lako može uklopiti u svaku prostoriju. Dobar je izbor i za dječju ili pak spavaću sobu.

Zelenom možeš obojati sve ili pak samo jedan zid. Uz zelene zidove odlično će ići dekorativni detalji u zlatnim nijansama, kao i komadi od pletenih materijala. Također, vrlo se dobro slaže i s neutralnim tonovima.

Ako si u potrazi za dozom inspiracije za uređenje svog doma, u našoj fotogaleriji pogledaj neke od najljepših interijera u kojima dominira upravo zelena boja zidova, piše portal žene.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close