Nevjerojatno dobar saviet

Zašto staviti lovorov list u obuću?

Ove mirisne listove možete upotrijebiti na nekoliko načina. Iznenadit će vas što mogu. Pomoću njih možete očistiti svoj dom i njegovati obuću.
Lifestyle / Flash | 24. 06. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovorov list

Lovorov list je aromatična biljka koju koristimo u kuhinji za aromatiziranje jela, ali znate li da ima i druge namjene na koje možda nikada ne biste pomislili?

Ove mirisne listove možete upotrijebiti na nekoliko načina. Iznenadit će vas što mogu. Pomoću njih možete očistiti svoj dom i njegovati obuću.

Zašto staviti lovorov list u obuću?

Obuću možemo čistiti do iznemoglosti, ali rijetko kad mirišI na ruže. Njezino nošenje može brzo razviti neugodne mirise i dovesti nas u neugodne situacije. Ako vaše cipele, tenisice, natikače ili neka druga obuća ispuštaju loš miris, to je zbog bakterija. Ovi mikroorganizmi vole vlagu i toplinu. Zato im se sviđa unutarnji dio vaše obuće. Naša stopala sadrže žlijezde koje izlučuju znoj, to stvara vlažnu okolinu u cipelama, što pogoduje razmnožavanju bakterija.

Zašto staviti lovorov list u obuću?One proizvode organske kiseline koje su odgovorne za neugodne mirise. Za ugodan miris vaše obuće imamo vrlo jednostavno, prirodno i jeftino rješenje za vas: lovorov list. Njegovi mirisni listovi začinjavaju jela, ali ne samo to. Zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, lovor se bori protiv bakterija odgovornih za neugodne mirise.

Kako se lovorovim listom zaštititi od neugodnih mirisa?

Lovor je također poznat po svojim mirisnim svojstvima. Uklanja neugodne mirise iz vaših cipela i ostavlja fini miris. Trik je jednostavan:

U unutrašnjost bilo koje obuće stavite suho lišće lovora.

Ostavite da odstoje preko noći;

Sljedećeg jutra uklonite lišće i uvjerite se sami u razliku

Ponovite ovaj postupak jednom tjedno.

Stavite lovorov list i u ormare

Moljci se boje lovora... Kako biste se riješili ovih nepoželjnih nametnika, osušeni lovor stavite u malu platnenu vrećicu i držite je u ormaru.

Stavite lovor u čarape i prirodno namirišite svoj ormar. Lovor raspršuju svoj miris i uklanjaju ustajali smrad. Kako biste zadržali svježinu u svom ormaru, jednom mjesečno promijenite lovorov list u čarapi.

Zašto staviti lovorov list u perilicu?

Naša odjeća obično gubi boju prilikom pranja. Potamni i izgubi sjaj. Ne volite nositi jednoličnu odjeću, zar ne? Imamo za vas vrlo jednostavan i jeftin trik kako popraviti boju odjeće. Ovako možete sačuvati boje svoje odjeće bez predugog čekanja:

Uzmite 10 listova lovora;

U posudi pomiješajte listove lovora s 4 žlice sode bikarbone;

Ulijte svoju smjesu u malu hermetičku vrećicu.

Stavite vrećicu u perilicu rublja.

Pokrenite ciklus pranja na 85 °F.

Uz ovaj trik vaša će odjeća dobiti novi izgled!

Kopirati
Drag cursor here to close