Tomislavgrad

Započele pripreme za reviju i izbor najljepše Hrvatice

Izbor će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja 2020. godine, a završna večer upriličit će se 3. srpnja 2020. godine u Tomislavgradu.
Lifestyle / Flash | 03. 11. 2019. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika započela je pripreme za organiziranje 7. revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Izbor će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja 2020. godine, a završna večer upriličit će se 3. srpnja 2020 godine na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu.

Organizatori napominju kako je utvrđen je termin cijeloga projekta i dogovoren program boravka sudionica, predstavnica hrvatskih udruga iz raznih zemlja u kojima žive Hrvati i djeluju hrvatske udruge.

Dodali su kako je dio ovoga projekta i fotografiranje sudionica u pet hrvatskih kraljevskih gradova.

''I iduće godine je fotografiranje dogovoreno u Biogradu na moru gdje će domaćin sudionicama i predstavnicima organizatora biti Ivan Knez, gradonačelnik ovoga kraljevskoga grada, koji će sudionicama organizirati i izlet na Kornate'', priopćili su iz Udruge "Stećak".

Revija i izbor se organizira pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije te općine Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close