Tradicija se nastavlja

Vukovar spreman za doček biciklističke karavane prijateljstva iz Mostara

Biciklistička karavana krenuti će tradicionalno 28.4. sa trga Hrvatskih branitelja (Rondo) u 09:00 sati te se zaputiti biciklima na put dug 400 km.
Lifestyle / Flash | 18. 02. 2022. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su pripreme za početak desete po redu biciklističke karavane Mostar - Vukovar, a organizatori ovog događaja ističu kako sve teče po planu i karavana će se održati od 28.4. do 02.05.2022 godine.

Biciklistička karavana krenuti će tradicionalno 28.4. sa trga Hrvatskih branitelja (Rondo) u 09:00 sati te se zaputiti biciklima na put dug 400 km.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara biti će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

Da je sve spremno potvrđuje najznačajniji domaćin karavane, Grad Vukovar koji je već uveliko spreman za doček svojih prijatelja iz Mostara. Po pitanju organizacije dočeka karavane u Vukovaru posla se prihvatio dogradonačelnik Vukovara, Filip Sušac koji je inače i rodom iz Hercegovine.

"Ponosan sam što ovom prilikom mogu biti dio ove pozitivne priče i podržati ovu jubilarnu desetu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar Vukovar. Grad Vukovar će kao i prethodnih godina dočekati biciklističku karavanu i vjerujemo da ćemo se pokazati odličnim domaćinom, kao i prethodnih godina", kazao je Filip Sušac, dogradonačelnik Vukovara.

Ono što je bitno kazati jeste da je interes za sudjelovanje u karavani ogroman.

Naime, nakon dvije godine "korona" pauze, velik broj biciklista iskazuje interes za sudjelovanjem i posjeti svojim projateljima u Republici Hrvatskoj.

"Sretni smo što je Grad Vukovar još jedno prepoznao značaj ovog projekta i što če i u 2022 godini biti ponosni partner biciklističke karavane prijateljstva. Sudionici karavane će kao i prethodnih godina u Vukovaru imati osiguran smještaj, kao i svečeni doček i večeru sa zvaničnicima Grada Vukovara. Ove godine želja nam je da nakon posjete spomen domu Ovčara i memorijalnom groblju, što je već i tradicija svi zajedno posjetimo i Svevremenski nacionalni spomenik Grada heroja – vukovarski Vodotoranj", izjavio je Toni Zorić, ispred organizatora karavane.

"Trenutno imamo pregovore o domaćinstvu sa općinama kroz koje prolazi karavana i to Kiseljakom i Žepčem, dok nam dolaze vijesti iz Županje kako već uveliko traju pripreme i da ćemo i u Županji biti dočekani kao prethodnih godina. U ovom trenutku zakazali smo sastanak i sa mostarskim gradonačelnikom gdinom.Mariom Kordićem, a vjerujemo kako ni podrška Mostara neće izostati koji je uz Grad Vukovar jedan od značajnijih partnera u ovom projektu", dodao je Zorić.

Broj prijava za biciklistički karavanu je kao i dosadašnjih dgodina ograničen na 40 sudionika,a prijaviti se možete ovdje.

Više informacija o projetku biciklističke karavane Mostar Vukovar možete saznati na web stranici udruženja Hercegovina Bicikl na ovome linku.

Kontakt za više informacija: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close