Potreba za dodatnom brigom

Vukao autobus u Sarajevu da upozori nadležne

Bh. strongman Damir Stroil u Sarajevu vukao autobus
Lifestyle / Flash | 29. 05. 2021. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze bh. Strongman Damir Stroil danas je u Sarajevu vukao autobus.

Na trgu ispred Sarajevo City Centra iz Udruženja osoba s multipla sklerozom Kantona Sarajevo na još jedan način su ukazali na potrebu za dodatnom brigom donositelja odluka u našoj zemlji prema oboljelima, piše N1.

''Ta briga ogleda se u osiguranju dodatnog  proračuna za terapiju, kojim bi osigurali liste pacijenata bez čekanja, te potrebnu terapiju kako bi osigurali dostojan, koliko god je moguće, život svih oboljelih. Svim posjetiocima događaja želimo pokazati da snaga leži isključivo u nama samima, te da nadljudskim naporima je moguće sve, pa i onda kada je najteže. Ali, možemo'', poručili su.

U svemu su im danas pomogli veleposlanici Udruženja, bh. strongmani, Adin Arnaut i Damir Stroil, te rekorderka u dizanju tegova u BiH, Zana Velić Terko.

Osiguranje sredstava za terapiju u okviru proračuna je također teško, ali u Udruženju su sigurni da kao što su oboljeli i njihove obitelji naučili živjeti s ovim oboljenjem i biti uspješni u svojim poslovima, tako će uspjeti osigurati i preostala sredstva za sve potrebne terapije i oboljele.

Kopirati
Drag cursor here to close