Brrrrr

Vrijeme je za snijeg i minuse!

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.
Lifestyle / Flash | 30. 11. 2019. u 10:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sljedećim danima u Bosni i Hercegovini prevladavat će oblačno vrijeme sa kišom i snijegom i temperaturom koja će se kretati do minus sedam, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.
Na Bjelašnici su jutros izmjerena minus četiri stepena, a u Neumu devet.

Danas će u Bosni veći dio prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Dnevna temperatura od pet do 10, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.

Drugog dana vikenda očekuje se da će jutro biti pretežno sunčano sa mrazom. Po kotlima i uz riječne tokove može biti magle i sumaglice. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do sedam, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 12 stupnjeva Celzijusa.

U ponedjeljak, prema podacima FHMZBiH, očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine u drugom dijelu dana. Tijekom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do osam, a dnevna od šest do 12, na jugu do 15 stupnjeva. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

I u utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam, a dnevna od minus dva do pet, na jugu od šest do 10 stupnjeva.

U srijedu u većem dijelu zemlje sunčano sa mrazom u jutarnjim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a dnevna od minus dva do tri, na jugu od sedam do 10 stupnjeva Celzijusa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close