Bravo!

Vrhunski uspjeh širokobriješkog kuhara: Životni san mi je donijeti Michelinovu zvjezdicu u BiH

Nakon odličnog uspjeha iz Antalije, Ćorić je ostvario još jedan odličan rezultat, pehar za najbolje jelo, te zlatna medalja u ribljoj kategoriji
Lifestyle / Flash | 16. 05. 2023. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan uspjeh mladog kuhara Bože Ćorića iz Širokog Brijega koji uskoro navršava 25 godina, na Međunarodnom natjecanju koji se odražava u Bejrutu.

Ovaj mladi Širokobriježanin gradio je svoju karijeru diljem Hrvatske gdje je radio po nekima od najboljih restoranima.

Nakon odličnog uspjeha iz Antalije, Ćorić je ostvario još jedan odličan rezultat, pehar za najbolje jelo, te zlatna medalja u ribljoj kategoriji.

Foto: PR / Božo Ćorić na natjecanju u Bejrutu

"Kuhanje na natjecanjima je jako teško, gdje si ograničen, u svakom trenutku imaš kod svog pulta bar 3 suca koji jedva čekaju tvoju grešku. Jedan krivi potez u samoj pripremi, higijeni ili iskoristivost namirnice, sve pada u vodu, bez obzira na realizaciju tvog jela na kraju", ističe Ćorić.

"Ždrjeb me nije bas 'pomazio'. Natjecao sam se u tri kategorije i sve mi je bilo isti dan, ne mogu reci da je to alibi za desert, ali uvijek mislim da može još bolje, nekako se uvijek osjećam pohlepno kada je kuhanje u pitanju", kazao je, te dodao kako je "kuhanje jedno od rijetkih zanimanja koje nema granica, igra koju nikada ne možeš prijeći jer svaka druga kuhinja nudi nešto novo".

Foto: PR / Božo Ćorić na natjecanju u Bejrutu

"Životni san ili cilj mi je da donesem u BiH prvu Michelinovu zvjezdicu, ali nažalost u BiH klijentela trenutno to ne dopušta. Ali nadam se kako će se to u budućnosti promijeniti. Ovo je zaista bilo lijepo iskustvo koje će zauvijek biti ucrtano u mom srcu. Kada sam rekao svojoj obitelji, prijateljima, poznanicima gdje idem gotovo svi su bili malo prepadnuti, smatrali su da idem u visokorizičnu zemlju, a zapravo sam doživio takvo gostoprimstvo i upoznao toliko predivni ljudi da mi je bilo toliko teško rastati se", kazao je Ćorić kojeg ove godine čekaju još tri natjecanja.

Foto: PR / Božo Ćorić na natjecanju u Bejrutu
Kopirati
Drag cursor here to close