Zbog LGBT osoba

Vjerske grupe u Maleziji i Indoneziji pozivaju na bojkot Starbucksa

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2017. u 11:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerske organizacije u Maleziji i Indoneziji pozivaju na bojkot Starbucksa zbog podrške koju ovaj lanac kafića daje pravima LGBT osoba.

Malezijska grupa Perkasa ovoga tjedna je pozvala svoje članove, kojih ima više od pola milijuna, da bojkotiraju kafiće Starbucksa.

Ove i prethodnog tjedna čelnici indonežanske druge najveće vjerske skupine Muhammadiyah, koja broji oko 29 milijuna članova, također su osudili ovaj lanac kafića, javlja AP.

Ovaj poziv na bojkot je navodno reakcija na komentare bivšeg izvršnog direktora Starbucksa Howarda Schultza od prije nekoliko godina u kojima izražava podršku pravima LGBT osoba.

Ovi komentari su sada privukli pažnju u ovim zemljama u kojima u posljednje vrijeme vlada sve jače anti-LGBT raspoloženje.

U priopćenju Perkase se navodi da bi vlada Malezije trebala Starbucksu oduzeti dozvolu za trgovanje, kao i drugim kompanijama poput Microsofta i Applea, jer one podržavaju prava LGBT osoba i istospolne brakove.

U Maleziji je sodomija ilegalna i kažnjiva sa i do 20 godina zatvora. Homoseksualnost nije ilegalna u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close