Dobra zabava neće izostati

Vikend na hercegovačkim planinama: Rujište i Blidinje "zakucani" bez obzira na poskupljenja

"Izuzetno smo zadovoljni brojem posjeta i nadamo se da će se u tom smjeru sezona i nastaviti", kazali su iz Hotela Snježna kuća na Rujištu.
Lifestyle / Flash | 26. 01. 2023. u 13:05 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno je snijeg zabijelio planine u Bosni i Hercegovini, a samim tim stvoreni su idealni uvjeti za skijanje.

Mnogi su već pohrlili na najbliža skijališta, a kako je potvrđeno portalu Bljesak.info sa Rujišta, kapaciteti su popunjeni.

"Ovaj vikend nam je sve popunjeno. Izuzetno smo zadovoljni brojem posjeta i nadamo se da će se u tom smjeru sezona i nastaviti", kazali su iz Hotela Snježna kuća na Rujištu.

Foto: Facebook / Rujište

Ista situacija je i na Blidinju gdje za vikend očekuju veliku gužvu.

"Sezona je definitivno mjesec dana u kašnjenju, ali sada imamo snijeg i uvjeti su idealni. Preko tjedna bude nešto manje posjetitelja, ali za vikend očekujemo gužvu i već imamo jako puno najavljenih posjetitelja", kazao je voditelj skijališta na Risovcu za radio Posušje, Ivica Rezo.

Stanje na prometnicama

Ipak, svjedoci smo bili i kolapsa u prometu na Rujištu proteklog vikenda prouzrokovanog nesavjesnim ponašanjem pojedinih vozača.

Foto: Blidinje.net / Blidinje

Na Blidinju također upozoravaju na nepredvidive vremenske uvjete te podsjećaju kako su na prometnici između Rakitna i Blidinja pripadnici gorske službe spašavanja već imali nekoliko intervencija.

"Poučeni prijašnjim iskustvom, mi smo samoinicijativno otišli baciti đir jer imamo uvjetno vozilo i tamo doista naišli na nekoliko situacija. Tako da smo imali nekoliko intervencija. Ovaj put su to bila vozila registarskih oznaka s područja Dalmacije. Oni često krenu na ovaj put bez ikakave zimske opreme. Proteklog vikenda svi su krenuli na Blidinje ili preko Blidinja unatoč tome što je cesta bila zatvorena. No, dugogodišnje iskustvo nam kaže da nisu to samo Dalmatinci, nego i brojni naši ljudi koji se nesvjesno dovedu u opasnost", kazao je Milan Jukić, voditelj HGSS – stanice Posušje.

Cijene

Poskupljenja su građani Bosne i Hercegovine prošle godine osjetili u više segmenata, no jesu li poskupljenja zaobišla i popularna planinska izletišta?

Foto: Blidinje.net / Blidinje

"Kada je u pitanju dnevna karta za skijalište, ona je ove godine poskupila", ističe Rezo.

"Do poskupljenja je došlo u svim segmentima, pa tako i u ovom smislu. Nama je zapravo najveći faktor gorivo koje trošimo koristeći masivne strojeve za uređenje staza. Tako je ove godine dnevna karta za odraslu osobu 35 KM, a za djecu 25 KM. Imamo i poludnevne karte za odrasle od 30KM, a za djecu od 20KM i popuste za one koji više dana planiraju boraviti na skijalištu", zaključio je.

Stigla je još jedna dobra vijest za ljubitelje zimskih radosti. Iz Ski Kraljica Kupres poručili su da kreće noćno skijanje.

Kopirati
Drag cursor here to close