EasyBA tour

VIDEO | Biciklistički put iz Samobora kroz BiH

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2016. u 13:55 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvoje Vešiglaj koji je na biciklističkoj turi od Samobora prema jadranskoj obali, svratio i u Mostar, napravio je video o svom putovanju kroz BiH.

EasyBA tour from Hrvoje Vesligaj on Vimeo.

Hrvoje je inače iz Samobora, odakle je kroz BiH krenuo prema jugu, a krajolik Bosne i Hercegovine ga je oduševio, iako je, kako je ranije za Bljesak.info rekao, velika šteta što nema biciklističkih ruta.

Pored krajolika naše države, Hrvoje koji biciklira već deset godina, je pohvalio i pristojnost vozača.

''Moram priznati da sam iznenađen kulturom u prometu kroz cijelu BiH. Vozači su pristojni, kada me vide nekada trubnu da me upozore da su iza. Nije bilo nelagodnih situacija na kakve sam ranije znao nailaziti kada me vozači doslovno izguraju s ceste'', kaže Hrvoje u razgovoru za Bljesak.info, dodajući kako je problem bh. cesta to što nemaju obilježene biciklističke staze.

Srećom velik broj biciklističkih klubova koji su zastupljeni u svakom većem gradu, rade na poboljšanju biciklizma te dižu prometnu kulturu, kako kod biciklista, tako kod vozača motornih vozila. Tolerancija je osnovna, kaže Hrvoje, biciklisti kao i vozači automobila, koriste isti prostor, te je potrebna prilagodba s obje strane.

Cijelu priču o Hrvojevom putu i doživljajima pročitajte u priči - Biciklist iz Hrvatske u Mostaru: Iznenađen sam pristojnošću vozača

Kopirati
Drag cursor here to close