Kulturno-zabavni program

Velika fešta za svetog Antu u Cimu

Uz domaćine, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, a u zabavnom dijelu večeri nastupit će grupa ''Konoba''.
Lifestyle / Flash | 07. 06. 2018. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ''Sv. Ante – Cim'' iz Mostara u utorak, 12. lipnja 2018. godine obilježava Proslavu svetog Ante, Dan HKUD – a, Dan Cima te Smotru folklora. Istoga dana u Cimu biti obilježene i Lipanjske zore te Dan cimske škole.

Obilježavanje manifestacije započet će posjećivanjem spomenika. U 17.15 sati na spomeniku Cim – Gorica, zatim na spomeniku na Trgu III. Cimske bojne, te u 18.30 na Smrčenjacima, odakle je i planiran svečani mimohod prema crkvi Svetog Ante. Kulturno – zabavni program na školskom igralištu započet će u 20.15 sati, stoji u priopćenju HKUD-a.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji  HKUD ''sv. Ante – Cim'' Mostar upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ovog kulturno – zabavnog programa. Uz domaćine, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, a u zabavnom dijelu večeri nastupit će grupa ''Konoba''.

Inače ovo kulturno-umjetničko društvo nastaje 1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru pod nazivom Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD ''sv. Ante – Cim'' Mostar, a danas su članovi društva različite dobi.

Kopirati
Drag cursor here to close