Pristupačnija verzija

Uz malo novca mirišite skupo: Zarini parfemi koji su pristupačne verzije poznatih dizajnerskih mirisa

Svaka žena ima svoj omiljeni dizajnerski parfem, ali ovakvi parfemi ponekad predstavljaju prave investicije.
Lifestyle / Flash | 17. 05. 2023. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parfem se često ističe kao naš osobni pečat. Vežemo ga za razne uspomene, a ujedno je naš zaštitni znak. Stoga je pronalazak savršenog parfema podosta težak zadatak. Naime, mnogi od nas ne koriste izričito jedan parfem već volimo eksperimentirati s raznima prije nego što pronađemo svoj signature scent.

Upravo zbog toga najčešće se nađemo u nerealnoj situaciji gdje poželimo kupiti mnogo skupih parfema kako bi pronašli jedan koji nam odgovara, piše Journal.hr.

Svaka žena ima svoj omiljeni dizajnerski parfem, ali ovakvi parfemi ponekad predstavljaju prave investicije.

Iz tog razloga smo uvijek u potrazi za pristupačnijim parfemima koji će mirisati podjednako dobro. Predstavljamo ih nekoliko iz Zarine kolekcije koji mirišu jednako dobro kao bočica vašeg omiljenog dizajnerskog parfema, prenosi Lola magazin.

  1. Zara Gardenia – YSL Black Opium

Opojni cvjetni miris ambra koji je savršen za jesen, Zarin miris Gardenia se često upoređuje sa parfemom Black Opium Yves Saint Laurenta zbog nota bijelog cvijeća, vanilije i jasmina.

Foto:  Zara/YSL / Parfem
  1. Zara Red Vanilla – Lancôme La Vie Est Belle

Jedan voćni cvjetni miris, Zarina Red Vanilla i Lancômeov La Vie Est Belle kao da hodaju ruku pod ruku što se tiče nota. Prvi uključuje iris i vaniliju, dok se drugi može pohvaliti paletom mirisa uključujući iris i pačuli.

Foto:  Zara/Lancome / 
  1. Zara Red Temptation – Maison Francis Kurkdjian Baccart Rouge 540

Zara Red Tempation je savršena zamjena za predivni, ali dosta skuplji Baccart Rougea 540 čija je cijena obično oko 500KM za 70ml.  Oba parfema krase note ambera i narandže, kao i drvene note koje im daju elegantan, intenzivan i što je najvažnije dugotrajan miris.

Foto:  Zara/Maison Francis Kurkdjian / Parfem
  1. Zara Waterlily Tea Dress – Byredo Gypsy Water

Tiktokeri kažu kako kad ne mogu kupiti kultni miris Gypsy Water by Byredo posežu za Zarinim parfemom Waterlily Tea Dress. Napravljen s notama Vert De Bergamota, metvice i mošusa, miris Zare je znatno pristupačniji – za 90 mililitara moraćete izdvojiti oko 50KM, dok ćete za Gypsy Water za 50 mililitara morati izdvojiti oko 250KM.

Foto:  Zara/Byredo / Parfem
  1. Zara Orchid – Victoria’s Secret Bombshell

Zara Orchid i Victoria’s Secret Bombshell su pomalo nevjerovatan, ali savršen par. Sa notama bergamota, orhideje i vanile, Zarin parfem je ženstven i besprijekoran. Što se tiče Victoria’s Secreta, note sadrže marakuju, mandarine i grejpfrut, uparene sa srednjim notama božura, jasmina, đurđevka i vanile.

Foto:  Zara/Victoria / 
  1. Zara Ebony Wood – Jo Malone Wood Sage and Sea Salt

Ebony Wood je jedan o popularnijih Zarinih parfema. Kreira ga je poznati tvorac parfema Jo Malone, stoga nije iznenađujuće da mnogi pronalaze sličnost između još jedne njegove kreacije: Wood Sage. Savršen za jesen, sadrži note ebanovine, djeteline i soli.

Foto:  Zara/Jo Malone / Parfem
  1. Zara Apple Juice – Chanel Chance Eau Tendre

Prema mišljenju “stručnjaka” s TikToka, Zarin parfem Applejuice navodno je odlična kopija parfema Chanel Chance Eau Tendre, zahvaljujući njihovim zajedničkim notama grejpa i jasmina.

Foto:  Zara/Chanel / Parfem
  1. Zara Rose – Dior J’Adore

S obzirom da su oba mirisa veoma elegantna i ženstvena, Zarin Rose parfem miriše prilično slično Diorovom J’Adoreu. Cvjetne i tople, Zarine note crne ribizle i božura slične su notama J’Adorovih voćnih cvjetova za koje se koriste ruže iz Damaska, ulje ilang-ilanga i jasmin zbog kojih odiše zavodljivom toplinom.

Foto:  Zara/Dior / Parfem
  1. Zara Ultra Juicy – Juicy Couture I am Juicy

Baš kao što mu ime govori, Zara Ultra Juicy je sladak i voćan miris. Njegove note kruške, gardenije i mošusa čine ga pogodnom kopijom za note maline, marakuje, gardenije i ruže Juicy Couturea.

Foto:  Zara/Dior / Parfem

 

Kopirati
Drag cursor here to close