Brzo i lako!

Uklonite masne mrlje s odjeće uz ove jednostavne trikove

Ako ste uništili svoj omiljeni odjevni predmet masnim mrljama i ne znate što učiniti, ne brinite.
Lifestyle / Flash | 06. 03. 2024. u 10:50 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imamo sjajne trikove koji će vam pomoći da se riješite ovog problema brzo i jednostavno. 

1. Kukuruzni škrob

Ako ste mislili da vam kukuruzni škrob može pomoći samo u kuhinji, prevarili ste se. Ovaj moćni sastojak je odličan saveznik u borbi protiv upornih masnih mrlja a u nastavku vam otkrivamo kako ga najbolje koristiti. 

Stavite kukuruzni škrob na mrlju i lagano utrljajte. Ostavite da se upije par minuta te četkicom za zube lagano istrljajte mrlju.

Nakon što uklonite sve tragove škroba s mrlje, nanesite par kapi deterdženta za pranje suđa te odjevni predmet stavite u perilicu rublja. Kukuruzni škrob će upiti svu masnoću dok će deterdžent za pranje suđa ukloniti mrlju. I da, vaša omiljena vesta ili haljina će opet biti kao nova. 

2. Soda bikarbona

Soda bikarbona je univerzalno sredstvo koje možete koristiti za čišćenje. Dovoljno je samo napraviti pastu od sode bikarbone i vode te je nanijeti na mrlju. Ostavite je da se osuši na odjeći te nakon toga stavite odjeću na pranje. Ovaj moćni sastojak će ukloniti masnoću i osvježiti tkaninu, te će vaša odjeća biti besprijekorna. 

3. Deterdžent za suđe

Ako još niste pokušali ukloniti masne mrlje s deterdžentom za suđe, nadamo se da ćete se predomisliti. Potrebno je nanijeti deterdžent direktno na mrlju te lagano utrljati.

Ostavite ga pola sata  da se upije te nakon toga stavite odjeću na pranje. Sastojci u deterdžentu će odmah početi djelovati te će upiti svu masnoću s odjeće. Ovaj trik pali čak i u tvrdokornim mrljama te vraća čistoću i svježinu vašoj omiljenoj odjeći. 

4. Dječji puder 

Dječji puder je korisno sredstvo za uklanjanje masnih mrlja s odjeće no bitno je reagirati što prije. Ako ste uništitli odjevni predmet masnoćom, prvo papirnim ubrusom uklonite sve ostatke masti. Nakon toga nanesite dječji puder da potpuno prekrije mrlju te sve ostavite par sati.

Nakon toga uklonite puder te stavite odjeću na pranje. Ako vam tkanina to dopušta, koristite višu temperaturu pranja. Rezultati će biti besprijekorni a vi nećete moći vjerovati da je dječji puder toliko djelotvoran u ovim situacijama. 

Dobro je znati 

Bitna stvar koju trebate imati na umu je da reagirate što prije. Ako ste uništili odjeću masnoćom, nemojte je staviti u korpu za rublje te je oprati tek za par dana. Ako ne želite riskirati gubitak omiljenog odjevnog predmeta, morate odmah početi s procesom uklanjanja mrlje.

Jedino tako možete biti sigurni da ćete ponovno imati čistu i svježu odjeću te da će masne mrlje biti samo nezgoda koju ostavljate u prošlosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close