Mostar

Učenici OŠ Ilije Jakovljevića darivaju djecu na Odjelu pedijatrije SKB-a

Lifestyle / Flash | 21. 12. 2016. u 12:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici članovi sekcije Crveni križ Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar danas su posjetili mališane smještene na Odjelu pedijatrije SKB-a Mostar.

Današnja posjeta mališanima, kojima je ovaj odjel drugi dom, dio je školske humanitarne akcije „Kašice za anđele“ tijekom koje su kašice donirane desetogodišnjem Andiju Milasu braći blizancima Aldinu i Eldinu smještenim u Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama „Sveta obitelj” u Mostaru.

Da izmame osmijehe na licima dječice, a složili smo se da je radost najpotrebnija mališanima koji se nalaze na liječenju, pomogli su prijatelji Lola klaunovi koji su za djecu izveli prigodan program.

Inače, od mjeseca travnja škola je pod sloganom „Pokreni sebe - mijenjaj svijet“ sudjelovala u projektu Centra za razvoj omladinskog aktivizma - „Volontiranje je cool“, a svoj uspješan rad i realizirane aktivnosti učenici su prezentirali na završnoj manifestaciji projekta „Galerija volonterizma“ održanoj 5. prosinca 2016. godine u Sarajevu, kada je obilježen i Međunarodni dan volontera.

Tijekom trajanja projekta realiziran je veliki broj humanitarnih akcija. Svoje vrijeme učenici su nesebično poklonili onima kojima je pomoć najpotrebnija, najranjivijoj populaciji, starijim osobama i djeci.

U okviru rada na projektu realizirane su akcije u Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama „Sveta obitelj“, Domu za stare i nemoćne „Miran san“, Dječjem domu „Egipatsko selo“, Obiteljskom centru „Papa Ivan Pavao II“ u Čitluku, a podjelom voća i peciva na ulicama grada obilježen je i Međunarodni dan starijih osoba.

Kroz volonterski rad učenici razvijaju samopoštovanje i poštovanje prema drugima, primjenjuju svoje vještine i znanja te stječu i ona nova. Poticanje timskog rada i međusobne suradnje je od izuzetnog značaja u prevenciji i suzbijanju nasilja jer se kroz takav angažman djeca uče odgovornosti, strpljivosti, osjećaju pripadnosti, međusobno se potiču na rad i podrška su jedni drugima.

''Ovim putem obavještavamo javnost da će se 4. siječnja 2017. godine u 10 sati u prostorijama škole održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Također, želimo se zahvaliti roditeljima bez kojih akcije ne bi bile moguće, kao i učenicima, te svima onima koji su na bilo koji način utkali komadić sebe u živote starih osoba i bolesne djece'', priopćeno je iz OŠ Ilija Jakovljević.

Kopirati
Drag cursor here to close