Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U Tomislavgradu upriličeni 'Dani kruha'

Lifestyle / Flash | 18. 10. 2017. u 13:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani kruha "Dani zahvalnosti za plodove zemlje" obilježava se danas kao i svake godine tijekom mjeseca listopada u svim osnovnim školama koje djeluju na području općine Tomislavgrad.

Učenici svih razreda Osnovne škole "Ivan Mažuranić" u Tomislavgradu su u povodu ovoga dana donijeli slastice, kolače, razne vrste peciva koje su postavljene na plato u školskom hodniku čime je predstavljena jedna svojevrsna tradicijska izložba. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu i blagoslov svećenika Duvanjskog dekanata fra Anthony Burnside u prvoj, a fra Maria Ostojića u drugoj, smjeni zahvaljeno je Bogu na svim ovim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima su tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Spomenutom izložbom gdje su također bili prikazani istaknuti likovni i literarni radovi učenika te učenički igrokaz, uprava škole tijekom svih ovih godina obilježavanja nastoji upoznati djecu i učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), približiti im blagovanje kruha i narodne običaje te poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage.

Kopirati
Drag cursor here to close