Bike Friendly :)

U srijedu dodjela osamdeset bicikala za razvoj turističke ponude Hercegovine

Lifestyle / Flash | 07. 11. 2016. u 15:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta “Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro”, u srijedu će se u Mostaru upriličiti potpisivanje sporazuma o dodjeli 80 bicikala i 10 setova alata za subjekte koji se bave turizmom na području Čapljine, Neuma, Ravnog i Trebinja.

Potpisivanje sporazuma o dodjeli opreme upriličit će se u prostorijama Ciklocentra, Ulica Kneza Domagoja bb (preko puta Hotela „Mostar“), s početkom u 13 sati.

Kako ističu realizatori spomenutog projekta, dodjelom bicikala i alata želi se pružiti podrška postojećim aktivnim subjektima u turizmu na području južne i jugoistočne Hercegovine kako bi bili što konkurentniji, te se ujedno želi u što većoj mjeri brendirati biciklistička trasa „Ćiro“. Posjetiteljima Ćirine trase bicikla će se nuditi kao besplatna usluga.

Bicikla i oprema dodjeljuje se na osnovu javnog poziva i to subjektima koji su sudjelovali na ranije održanom treningu na temu „bike friendly“ smještaja, koji je također realiziran u sklopu spomenutog projekta.

Osim direktnih korisnika opreme JP ''Vjetrenica - Popovo polje i Udruge turističkih organizacija Čapljinka iz Čapljine opremu će preuzeti sljedeći turistički subjekti:

Udruga za zdrav život ''LIFE'', Čapljina
Agro-turizam Matuško, Neum
Biciklistički klub Neum
Restoran Zavala, Ravno
WBR Ravno, Stanica Ravno
Hostel ''The Red Door'', Trebinje
Grand Hotel, Neum
Hotel Zenit, Neum
OPG Trebižat Čapljina
SUR ''Oblat'', Ravno

Inače, projekt ”Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro'” financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine i to Grada Mostara, općina Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje, te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - u općini Konavle (Republika Hrvatska). Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji Javno poduzeće “Vjetrenica” Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska).

Opći je cilj projekta doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom “Ćiro”.

Kopirati
Drag cursor here to close