U petak počinje Stolačka tarča

Stolac: Kormilari vremeplova odvest će nas natrag u srednji vijek

''Svojim srednjovjekovnim melodijama pratit će nas kroz dva dana manifestacije na kojoj će posjetitelji imati priliku kušati srednjovjekovnu hranu i okušati se u streličarskom turniru''
Lifestyle / Flash | 18. 05. 2022. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča održat će se u petak i subotu, 20. i 21. svibnja na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

''Kormilari vremeplova, koji će nas još jednom odvesti natrag u srednji vijek, ekipa je okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova herceg Stjepana Kosače'' - kazao je Anđelko Šutalo, predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca.

Dodao je kako će se organizatori potruditi da budu "najbolji domaćini na svijetu, ali i ambasadori naše krševite zemlje".

Šutalo je otkrio kako će se sa svojim plesnim vještinama na manifestaciji predstaviti Azra Grljević koja je oduševila žiri i publiku Supertalenta.

Ističe i to da na sajam dolazi sokolarstvo Girgis iz Srbije sa svojim atraktivnim točkama, dok će Stipe Flick Pleić, čuveni duvanjski viking, održati radionice bacanja sjekire.

Posjetitelje očekuje i bogat program za djecu, kaže Šutalo, poput srednjovjekovnog vrtuljka, udaraljki i predstava za mališane, a na Stolačkoj tarči ove su godine ponovno gosti iz Mađarske, glazbeni sastav Holloenek Hungarica.

''Svojim srednjovjekovnim melodijama pratit će nas kroz dva dana manifestacije na kojoj će posjetitelji imati priliku kušati srednjovjekovnu hranu i okušati se u streličarskom turniru, sudjelovati na radionicama keramike ili na radionicama bacanja sjekire'' - otkrio je on.

''Zaputite se u Stolac, prošetajte Radimljom, upoznajte se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim ljepotama ovoga kraja i uživajte u prizorima srednjovjekovnog života na starome gradu Vidoškom'' - zaključio je predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca Anđelko Šutalo.

Kopirati
Drag cursor here to close