Vremenska prognoza

U narednim danima oblačno sa snijegom

U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro vrijeme je oblačno. U središnjim i istočnim područjima pada slab snijeg, a na jugu zemlje kiša ...
Lifestyle / Flash | 08. 01. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo -3; Livno i Sokolac -2; Bihać, Gradačac i Srebrenica -1; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Zenica 1; Široki Brijeg 3; Grude 4; Mostar i Trebinje 6 te Neum 8 stupnjeva Celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg će padati uglavnom u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu zemlje kiša. Više padavina se očekuje u istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva Celzijusa.

U nedjelju meteorolozi u BiH najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne južnog i jugoistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 5 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva Celzijusa.

U ponedjeljak se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati snijeg. Padavine nisu obilne. Slab snijeg je moguć na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva Celzijusa.

U Bosni i na sjeveru Hercegovine u utorak se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 6 do 11 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close