Nebo

U Mostaru zagađen zrak, prognoze najavljuju pljuskove i grmljavinu

Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije objavio je da je indeks kvalitete zraka u 8:00 sati u Mostaru zagađen…
Lifestyle / Flash | 22. 06. 2024. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Uslijed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada.

Puhat će slab vjetar do umjerene jačine, južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stupnjeva.

Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije objavio je da je indeks kvalitete zraka u 8:00 sati u Mostaru zagađen, a na Ivan Sedlu je vrlo zagađen.

Prema prognozama, u nedjelju se očekuje u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U ponedjeljak, 24. lipnja, u Bosni i Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu, ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stupnjeva.

Za utorak 25. lipnja prognozira se umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 28 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close