Portugalska lađica

U Jadranu osvanulo jedno od najotrovnijih bića na svijetu

jedna je od najotrovnijih životinja na svijetu. Živi na površini mora, dostiže veličinu od 28 do 30 centimetara, a ako je dotaknete, izaziva jaku bol te može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrti, piše ''Glas Istre''
Lifestyle / Flash | 24. 09. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na obalama regije Puglia, između gradova Peskare i Barija, pronađena je portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u grupu žarnjaka, ali zapravo nije meduza.

Portugalska lađica jedna je od najotrovnijih životinja na svijetu. Živi na površini mora, dostiže veličinu od 28 do 30 centimetara, a ako je dotaknete, izaziva jaku bol te može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrti, piše ''Glas Istre''.

Kako prenose talijanski mediji, opasna portugalska lađica, imena Physalia physalis, tropska je morska vrsta pa su stručnjaci odmah upozorili ljude da je ne diraju i da se udalje čim je vide.

Problem je što je izuzetno atraktivna te odmah privlači ljude, pogotovo najmlađe kupače. Unazad nekoliko godina u Italiji je zabilježen i smrtni slučaj kad je jedna žena dodirnula portugalsku galiju, prenosi Glas Istre.

 

Kopirati
Drag cursor here to close