Svečano otkriven

Zahvaljujući osnovcu Jablanica dobila 'Stub mira'

Ovo je 181. stub koji je postavljen u svijetu, a prvi u BiH
Lifestyle / Flash | 30. 04. 2019. u 17:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Svečano otkriven Stub mira

"Mirovni stub", kao doprinos u očuvanju mira i širenju ideja o miru, koji pod okriljem UNESCO-a dodjeljuje Međunarodna organizacija "Peace Poles International", zahvaljujući mladom Jablaničaninu Denisu Avdiću svečano je otkriven u holu Osnovne škole 'Suljo Čilić' u Jablanici.

Stub mira otkrili su autor nagrađenog rada učenik Denis Avdić, koji je u konkurenciji 6.000 radova iz 79 zemalja svijeta te ocjenom 61 međunarodnog suca pobijedio u svojoj starosnoj kategoriji, direktor JU Osnovna škola "Suljo Čilić" Edin Idrizović i općinski načelnik Salem Dedić.

Ovo je 181. stub koji je postavljen u svijetu, a prvi u našoj zemlji, istakli su iz Općine Jablanica.

"Stupovi mira su simbol zajedničke želje da razmišljamo, govorimo i činimo sve u službi ove časne misije u našim životima, tako da i mi evo upravo odavde šaljemo jasnu poruku 'neka mir zavlada na cijeloj zemaljskoj kugli'. Svima nam je čast da je Stub mira došao baš nama, u našu općinu, kao prvi u BiH zahvaljujući našem Denisu", kazao je u svom obraćanju općinski načelnik Salem Dedić.

Događaj je upriličen u sklopu obilježavanja Dana škole, a svečani program nastavljen je u sportskoj dvorani gdje je održana muzičko-scenska priredba za učenike, nastavno osoblje i brojne goste i prijatelje škole.

Kopirati
Drag cursor here to close