Prognoza

U drugom dijelu rujna nestabilne vremenske prilike i pad temperatura

Početkom drugog dijela mjeseca očekuju se nestabilne vremenske prilike. Uz pad temperature zraka, povećanje naoblake, izvjesna je i kiša.
Lifestyle / Flash | 07. 09. 2023. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay / Priroda u jesen 

Drugi tjedan rujna nastavlja sa stabilnim vremenom, uz pretežno sunčano i ugodno toplo do vruće vrijeme za ovo doba godine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), javlja Anadolu.

Povremeno će biti i oblaka, naručito tijekom noći i jutra, ali i češće magle u jutarnjim satima, i to ne samo u srredišnjim područjima, nego i na sjeveru Bosne i Hercegovine. Puhat će većinom slab sjeveroistočni i istočni vjetar.

Minimalne temperature varirat će od 14 do 20 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 23 stupnja Celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 25 do 30 stupnjeva u Bosni, u Hercegovini do 35.

Početkom drugog dijela mjeseca očekuju se nestabilne vremenske prilike. Uz pad temperature zraka, povećanje naoblake, izvjesna je i kiša. Kiša će prvo zahvatiti sjeverna i središnja područja a zatim će se proširiti i na ostala područja zemlje.

Jutarnje temperature zraka varirat će između osam i 13 u Bosni, u Hercegovini do 16 stupnjeva Celzijusa. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 17 do 23 u Bosni, na jugu Hercegovine do 26 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close