Prognoza

Uskoro kiša, i grmljavina, u utorak pljuskovi u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padalina je u ranim jutarnjim satima
Lifestyle / Flash | 28. 08. 2023. u 16:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas je veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 19; Bihać 27; Livno 28; Sokolac 29; Ivan-sedlo 31; Drvar, Prijedor i Sanski Most 32; Neum i Trebinje 33; Banja Luka, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 34; Mostar 36; Gradačac, Zenica i Zvornik 37 i Bijeljina, Doboj i Tuzla 38 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padalina je u ranim jutarnjim satima. Tijekom dana lokalni pljuskovi se uglavnom očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u središnjim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stupnjeva.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close