Kap ljubavi & Pretežno vedro

U akciji 'Pomozi i ti onome koji nema' prodano više od 180 knjiga

''Prikupljeni novac od prodaje knjiga ide Duhovno-humanitarnoj udruzi "Kap ljubavi", a oni taj novac koriste u svojim redovitim aktivnostima pomaganja najugroženijim osobama'', istaknuo je fra Željko.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2020. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu humanitarne akcije "Pomozi i ti onome koji nema", koju je organizirao hercegovački franjevac Željko Barbarić na svojoj Facebook stranici 'Pretežno vedro', do sada je prodano više od 180 knjiga, a sve s ciljem pomoći onim najpotrebitijima.

Fra Željko, koji trenutno djeluje u New Yorku, odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju kako bi podržao rad Duhovno-humanitarne udruge "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada.

Kako je kazao, na to se odlučio zajedno sa svojim suradnicima jer je globalna pandemija spriječila organiziranje korizmeniih akcija kojima bi se osigurao značajan prihod za tomislavgradsku udrugu.

''U New Yorku, u župi u kojoj djelujem, zbog koronavirusa nismo organizirali našu tradicionalnu korizmenu akciju, a ove godine smo namjeravali pomoći 'Kapi ljubavi'. Zbog pandemije članovi te udruge nisu organizirali ni prodaju maslinovih grančica na Cvjetnicu, a to im je značajan izvor prihoda. Spomenutoj udruzi sam već prije donirao nešto svojih knjiga s namjerom da ih prodaju, a da sva zarada ide njima. Budući da knjiga još ima, rodila se ideja da spojimo ugodno s korisnim'', pojašnjava franjevac u razgovoru za Fenu.

Svrha humanitarne akcije je, kaže fra Željko, pomoći socijalno ugroženim obiteljima.

''Prikupljeni novac od prodaje knjiga ide Duhovno-humanitarnoj udruzi "Kap ljubavi", a oni taj novac koriste u svojim redovitim aktivnostima pomaganja najugroženijim osobama'', istaknuo je fra Željko.

Dodao je kako je akcija neslužbeno završena i da je do sada prodano 180 knjiga te da će službeni podaci biti objavljeni ovoga tjedna.

''Dosad je prodano više od 180 knjiga. "Kapi ljubavi" se može uvijek pomoći i ta akcija nikad nije završena, kao i naručiti knjige kojih još uvijek ima'', poručio je fra Željko.

Foto: Ivana Primorac / Pretežno vedro

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u akciji te naglasio kako uvijek treba pomagati onima koji su u potrebi.

''Hvala svima koji su se dosad uključili u akciju i koji su odlučili pomoći rad ove vrijedne skupine ljudi koja pomaže onima koji su u potrebi. Pomozite onome koji nema, ne samo kupnjom knjige i ne samo u ova dva tjedna koliko traje akcija, nego kad god možete i kad god želite'', poručio je hercegovački franjevac.

Napomenuo je da svi koji se žele uključiti u ovu humanitarnu akciju mogu to učiniti kontaktirajući Udrugu na mail adresu [email protected] ili nazvati na broj Kapi ljubavi +387 34 354 420 ili +387 63 977 105. Knjiga se plaća prilikom preuzimanja, a cijena je 15 maraka plus poštarina.

Kopirati
Drag cursor here to close