Za samo 10 minuta

Trik kako brzo i lako omekšati tvrde ručnike

Ručnici često mogu biti kruti nakon pranja, zbog ostataka tvrde vode, prljavštine ili čak omekšivača.
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2024. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutačno možete omekšati krute ručnike uz trik od 10 minuta. Ova metoda za pahuljasto rublje ne zahtijeva dodavanje sredstava u bubanj, poput bijelog octa.

Ručnici često mogu biti kruti nakon pranja, zbog ostataka tvrde vode, prljavštine ili čak omekšivača. Ovo je pogreška koju mnogi čine misleći da će ih deterdžent pomoći omekšati, iako u stvarnosti to ne funkcionira dobro jer može stvoriti problematičan sloj na vlaknima.

Čak i najkvalitetnije ručnike mogu učiniti neudobnima za korištenje. Kako bi se izborili protiv toga, neki dodaju bijeli ocat, jer kisela svojstva mogu ukloniti naslage s vlakana. Međutim, to ne funkcionira uvijek, a morate izdvojiti i novac za ocat, piše 24sata.hr pozivaći se na Mirror.

Stoga ova mama dijeli savjet pomoću kojeg njezini ručnici postaju pahuljasti i mekani.

''Iako koristim bijeli ocat za pranje ručnika, jedini način da ih trenutno omekšam jest da ih osušim u sušilici. Tako brzo i jednostavno. Traje samo 10 minuta''- podijelila je trik na društvenim mrežama gdje su ljubitelji čišćenja potražili savjet za omekšavanje ručnika.

Mnogi su se također složili da je sušilica najbolji način da ih trenutno omekšate.

''Ne biste trebali koristiti omekšivač. Iako nevjerojatno mirišu, vlaknima daju sloj koji ih čini vodootpornijima. Smatram da je sušenje u sušilici jedini način da ručnici postanu mekani'' - složili su se.

''Sušilica je jedini način. Počeo sam sušiti rublje u sušilici, na 10 minuta. Odbacio sam omekšivač i moji ručnici nikada nisu bili tako meki'' - komentiraju.

''Stavim ih u sušilicu na 10 minuta. Kad ih izvadim, tako su pahuljasti'' - pišu.

Prema poznatom brendu za pranje rublja, najbolji način da ručnike učinite pahuljastima je da ih stavite u sušilicu odmah nakon pranja. Također biste trebali osigurati da u sušilici ima dovoljno prostora za slobodno kretanje predmeta. Također je važno koristiti nižu temperaturu i niže postavke brzine, što će pomoći u sprječavanju oštećenja vlakana. Ako ih izvadite i ustanovite da su kruti, možete ih ponovno provući kroz ciklus, koristeći lopticu za sušenje, kao što je teniska.

Kopirati
Drag cursor here to close