Narodna knjižnica HNŽ

Svečano otvoren 2. festival dječje knjige "Stablo nasred svijeta"

Samo otvorenje održano je jednostavno u duhu knjige, a duša knjige su 10 književnika koji su se predstavili prisutnima.
Lifestyle / Flash | 23. 11. 2022. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostoru Galerije kraljice Katarine Kosače, u srijedu, 23. studenoga 2022. godine, otvoren je  2. festival dječje knjige ''Stablo nasred svijeta'' u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ, Mostar.

Pod visokim pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a i Grada Mostara, festival se održava od 23. do 24. studenoga, na više lokacija: u prostoru Knjižnice, Narodnom kazalištu Mostar, Američkom kutku Mostar, Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Očekuje nas bogat i raznovrstan program.

  / Svečano otvoren 2. festival dječje knjige Stablo nasred svijeta

Samo otvorenje održano je jednostavno u duhu knjige, a duša knjige su 10 književnika koji su se predstavili prisutnima. To su aktivni pisci koje naši mali korisnici vole i rado čitaju. U goste su nam stigli: hrvatska spisateljica Sanja Pilić, Jagoda Iličić, Mirsad Bećirbašić, Milena Jukić Bandić, Sonja Jurić, Sonja Škobić, Jasna Ćorić, Miljenka Koštro, Radica Leko, Aleksandra Čvorović, Miro Naletilić.

U maštoviti program, svečanog otvorenja 2. festivala dječje knjige "Stablo nasred svijeta" uvela nas je profesorica i doktorica znanosti, Tina Laco.

Za pravi spektakl zaslužni su i učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara, koji su ovom prigodom crtali portrete djece te izrađivali unikatne skulpture. Svoj doprinos glazbenim intermecima su dali i učenici Glazbene škole Ivana plemenitog Zajca, Lola klaunovi te Sportsko Plesni Fitness studio Erigo s bajkovitim plesnim točkama.

  / Svečano otvoren 2. festival dječje knjige Stablo nasred svijeta

Ulaznica za ovaj maštoviti događaj je bila doći maskiran u svog omiljenog lika iz priče, bajke, romana. U publici će nazočili učenici, profesori i ravnatelji osnovnih škola. Odaziv je bio fantastičan. U prvom festivalskom danu, u Narodnom kazalištu Mostar održana je i predstava za djecu s posebnim potrebama ''Stefanove čarolije'' te interaktivna radionica na engleskom jeziku za učenike starijeg osnovnoškolskog uzrasta u prostoru Američkog kutka Mostar.

Dođite i uvjerite se kako knjiga može biti prava čarolija, a knjižnica bajka u koju samo treba zakoračiti!

Kopirati
Drag cursor here to close