Prognoza

Uživajte u sunčanoj nedjelji, slijedi tjedan s manje sunca

Sljedećih dana se u Bosni i Hercegovini očekuje promjenljivo vrijeme.
Lifestyle / Flash | 16. 01. 2022. u 09:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -10; Livno i Srebrenica -8; Bugojno i Sarajevo -7; Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most i Tuzla -6; Banja Luka -5; Doboj i Prijedor -4; Bijeljina i Bjelašnica -3; Zenica -2; Gradačac -1; Trebinje 4; Mostar 5; Neum 7°C.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavod BiH danas će  biti pretežno sunčano u većem dijelu zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni magla.

Vjetar slab južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

No, sljedećih dana se u Bosni i Hercegovini očekuje promjenljivo vrijeme. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), u Bosni i Hercegovini se sljedećih dana očekuje pretežno oblačno i sunčano vrijeme sa slabim snijegom i susnježicom.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle. Jače naoblačenje se očekuje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine uvjetovati slab snijeg i susnježicu.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu zemlje do pet stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje do 12 stupnjeva Celzijusa.

Pretežno oblačno prije podne očekuje se u utorak u BiH. Prema prognozi FHMZ-a, u jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stepena, na jugu zemlje do šest. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stupnjeva.

U srijedu, se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu zemlje do tri stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do deset stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close