Hvale vrijedna akcija

Stolački srednjoškolci zasadili 40 sadnica na Radimlji

Kroz projekt je odrađeno strojno uređenje površine od stotinjak metara četvornih te su učenici Srednje škole Stolac zasadili četrdeset sadnica zimzelenog ukrasnog drveća i drugog ukrasnog bilja.
Lifestyle / Flash | 22. 06. 2020. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NDC / Stolački srednjoškolci zasadili 40 sadnica na Radimlji

Kao praktični dio NMIO aktivnosti, učenici Nađa Hodžić, Ajla Medar, Nikola Obradović, Anes Serdarević, Nejra Bešo, Josip Antunović, Lorena Raič i Ahmed Haračić, zajedno sa svojim mentorom, profesorom Darkom Jarakom, realizirali su projekt GREENecropolis.

Ideja ovog projekta obnova je zelenog raslinja, sadnja drvoreda i raznog bilja na nekropoli stećaka Radimlja u Stocu..

Realizacijom ovoga projekta Srednja škola Stolac, u suradnji sa NDCMostar i JU Radimlja, i uz pomoć Komunalnog poduzeća Stolac, pomaže očuvanju i uljepšavanju kulturnog spomenika koji je jedan od najprepoznatljivijih simbola Stoca.

Kroz projekt je odrađeno strojno uređenje površine od stotinjak metara četvornih, koje je obavilo Komunalno poduzeće Stolac te su učenici Srednje škole Stolac zasadili četrdeset sadnica zimzelenog ukrasnog drveća i drugog ukrasnog bilja.

''Nadamo se kako će ovaj zajednički napor u očuvanju naših kulturnih spomenika i našeg okoliša potaknuti i druge kako bi sadnicama nastavili sa ozelenjivanjem nekropole stećaka Radimlja. Ukrasni perivoj nema samo estetsku funkciju, već i funkciju obrane protiv snažnih vjetrova'', stoji na stranici NDC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close