Vadite kape, šalove i rukavice

Stižu "debeli" minusi: Za vikend počinje osjetan pad temperature

Već za vikend očekuje se dodatni pad temperature pa će živa padati i na -8 stupnjeva Celzijevih, dok u prvim danima idućeg tjedna se može očekivati do -16 u sarajevskoj regiji.
Lifestyle / Flash | 03. 02. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini se sljedećih dana očekuje oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom.

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Na Bjelašnici je jutros najhladnije s temperaturom od minus deset stupnjeva Celzija.

U Bugojnu, Drvaru i na Ivan Sedlu izmjerena su minus tri stepena, u Bihaću, Livnu, Sanskom Mostu i na Sokocu minus dva, Banja Luci, Doboju i Sarajevu minus jedan, Tuzli i Zenici nula, Gradačcu i Širokom Brijegu dva, Stocu tri, Mostaru i Trebinju pet i Neumu sedam stupnjeva.

"Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postupno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Najviša dnevna temperatura od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stupnjeva ", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U subotu se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U nedjelju se u većem dijelu BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do osam stupnjeva.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U središnjim i istočnim područjima Bosne je moguće povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do šest stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close