Magija je u zraku

Sprema se pomrčina Mjeseca 5.5.: Nitko se neće moći sakriti od zastrašujućih emocija

Kada se događa pomrčina Mjeseca u Škorpionu, magija je u zraku. Ovo je moćno vrijeme za otkrića, promjene i goleme psihološke proboje.
Lifestyle / Flash | 04. 05. 2023. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

5. svibnja u 17:22h očekuje nas pomrčina punog Mjeseca u Škorpionu. Ova pomrčina Mjeseca nastavlja čari pomrčine Sunca koja se dogodila 20. travnja. Također je dio niza pomrčina koje se odvijaju na osi Bik/Škorpion od studenog 2021. do listopada 2023..

Dok pomrčina Sunca otvara portal za nove početke i promjene, pomrčina Mjeseca otkriva energije koje nam pomažu da završimo putovanje ili na neki način promijenimo naš smjer. Pomrčine Mjeseca također su puno emocionalnije nabijene u usporedbi s pomrčinama Sunca. Pomažu nam da osjetimo svoju intuiciju i poštujemo znanje koje posjedujemo. Ponekad možda ne slijedimo to znanje, ali ono je uvijek tu i pokušava nas voditi, piše Atma.

Magija je u zraku

Pomrčine označavaju značajna razdoblja promjena i transformacija. Međutim, te se promjene ne događaju sve odjednom. One mogu započeti ili nastaviti s pomrčinom, ali njihov se rad nastavlja tijekom cijelog razdoblja u kojem se pomrčine događaju u istom skupu znakova. Što znači, ono što se događa tijekom ove pomrčine može biti nastavak događaja koji su se dogodili prošle jeseni ili čak prošle godine u ovo vrijeme.

Kada se događa pomrčina Mjeseca u Škorpionu, magija je u zraku. Ovo je moćno vrijeme za otkrića, promjene i goleme psihološke proboje. Škorpion je jedan od najtransformativnijih znakova zodijaka. Pod vladavinom vode i planeta Plutona, Škorpion traži od nas da se suočimo s našim najdubljim emocijama.

Pritom nas Škorpion podsjeća da smo čarobnjaci i iscjelitelji. Možemo transformirati bilo koju energiju, emociju ili ponašanje. Tamu možemo pretvoriti u svjetlo, a napetost u opuštanje. Možemo izliječiti najbolnije rane, pretvarajući ih u mudrost i možemo s lakoćom prebroditi svaku oluju.

Škorpion je znak i velikih financija, obiteljskog kapitala i investicija, kao i unutarnje krize. Zanimljivo, ovom pomrčinom također vlada Mars, a drugi suvladar je Pluton, koji ovaj događaj obdaruje intenzivnom i vrlo napadnom energijom.

Energija iz podsvijesti

Ova pomrčina traži od nas da utišamo svoj logični um. Podsjeća nas da kada analiziramo svoje osjećaje, samo ih produljujemo. Moramo se osjećati da bismo se transformirali, a to znači da trebamo usporiti, hrabro gledati prema unutra i zadržati prostor za bilo kakvu energiju koja može izaći iz naše podsvijesti.

Energija pomrčine Mjeseca djelovat će na sve, a njena energija bit će intenzivna. Nitko se neće moći sakriti od vibracija koje će ova pomrčina donijeti svima na svijetu. Svojim intenzitetom, ova pomrčina ima moć stvoriti bilo kakvu transformaciju koja vam je potrebna u vašem životu upravo sada. Možda se ne osjećate posebno dobro u trenutku kada se događa, ali promjena koju stvara naposljetku otvara vrata vašem najvećem energetskom potencijalu.

Ono što čini energiju Škorpiona tako intenzivnom je to što nas dovodi licem u lice sa sadašnjim trenutkom. Traži od nas da se zaustavimo, otpustimo svoje smetnje i suočimo se s unutarnjom stvarnošću. U crvenom sjaju ove pomrčine Mjeseca, naše fasade su ogoljene. Ova energija ruši sve izvanjsko i dovodi nas do srži stvari. Ne možemo lagati sami sebi na ovoj pomrčini, a ni drugima.

To je vrijeme otkrivenja, kada naše sjene izlaze da budu viđene u punom svjetlu Mjeseca. Naše neprocesuirane emocije izlaze na vidjelo kako bi zacijelile, naša potisnuta sjećanja se bude i očito je kako svoje rane projiciramo na druge. Ovo otkriće može izazvati mnoge emocionalne reakcije i može čak učiniti da se osjećamo kao da smo ušli u silaznu spiralu negativnosti protiv sebe. Važno je znati da kada se sjene otkriju, najbolje ih je prihvatiti i razumjeti. Kroz ljubav, suosjećanje i prihvaćanje naše sjene izlaze iz tame i susrećemo ih na svjetlu.

Suočavanje s najdubljim strahovima, okidačima i uvjerenjima

Ova pomrčina Mjeseca je moćno vrijeme za rad sjene i njezinu posljedičnu transformaciju. Sve počinje sa spremnošću da pogledate ispod površine svog svjesnog uma i postanete oštro svjesni toga tko ste. Transformacija počinje suočavanjem s onim što se upravo sada događa.

Može biti izazovno, neugodno i stvarno naporno za živce iskreno sagledati svoje nesvjesne sklonosti. Škorpion ipak ističe da vas ono što je ispod površine i dalje kontrolira čak i ako to ne priznajete. Mi smo marionete, a naše nesvjesne energije su konci koji nas vuku. Kada se suočite sa svojim najdubljim strahovima, okidačima, uvjerenjima i uvjetovanim obrascima, režete konce i oslobađate se. Vi preuzimate kontrolu nad svojim životom i svojim ponašanjem.

Suočavanje s dubinom svojih sjena i otkrivanje istine svoje duše djelo je pomrčine Mjeseca u Škorpionu. Zastrašujuća je, intenzivna i puna sirovih emocija. Također je nevjerojatno ljekovita i osnažujuća. Ova pomrčina je ovdje da vas podsjeti na vašu moć.

Suočavanje sa svojim sjenama zahtijeva hrabrost i suosjećanje. Dok prelazite kroz svoje dublje slojeve ove pomrčine, ne zaboravite ih voljeti sve. Svi su oni dio vas i vaše priče. Trebaju ljubav i prihvaćanje da bi ozdravili. Dok otkrivate skrivene dijelove sebe, obasjajte ih svjetlom. Znajte da ste samo čovjek. Niste savršeni – i to je u redu. Samo kroz poznavanje samog sebe možete dosegnuti svoj najveći potencijal.

Tijekom ovog perioda obratite pozornost na svoje osjećaje, intuiciju i znakove iz Svemira. Ova energija će početi oko dva dana prije pomrčine i trajati oko dva dana nakon.

Prvi korak u suočavanju s tim osjećajima jest mirno sjediti i dopustiti si osjećati. Možete plakati, pisati dnevnik, smijati se ili iskusiti niz emocija, ali osjećaji su put do kraja. Morate putovati kroz dubine svog tijela i kroz priče s kojima živite svaki dan. Možda ih ne želite čitati, ali uvijek su tu. Najbolje je preuzeti kontrolu nad njima kako oni više ne bi kontrolirali vas.

Kako se osjećaji javljaju, sjednite s njima i pustite ih da prolaze kroz vas. Zapitajte se što osjećate i što vam taj osjećaj pomaže da shvatite o sebi. No izbjegavajte ometanja. Primijetite svoje reakcije i svoje okidače. Zapamtite, ova pomrčina bi vam mogla pokazati nešto bitno za vašu evoluciju, stoga obratite pozornost.

Ishitrene odluke

Dajte si vremena da obradite sve što se pojavljuje u vašem području i izbjegavajte donošenje ishitrenih odluka u ovom trenutku. Ova energija dio je kontinuiranog puta koji će trajati tijekom cijele godine.

Dopustite da se vaša transformacija odvija prirodno. Budite ljubazni prema sebi i znajte da ste točno tamo gdje trebate biti upravo sada za svoju najveću energetsku evoluciju. Ne zaboravite biti ljubazni prema drugima, jer i oni prolaze kroz ove intenzivne energije.

Radeći s ovom pomrčinom, zapitajte se jeste li postali zaokupljeni stvarima izvan sebe kao načinom da vas odvrate od onoga što je unutra. Jeste li u drugima tražili sigurnost umjesto da posjedujete svoju moć? Jeste li se osjećali opsjednuti resursima i osjećate li nepovjerenje u svoju sposobnost stvaranja obilja? Nadalje, jeste li zaboravili svoju povezanost sa Svemirom?

Imajte suosjećanja prema sebi. Oslobodite sve što možete pod ovom pomrčinom i znajte da je dovoljno samo postati svjestan ovih energija pa da to bude katalizator za veliku transformaciju. Sve počinje vašom spremnošću da duboko pogledate sebe dok ostajete prizemljeni u sadašnjem trenutku. Prihvatite najdublja mjesta svoje duše i uživajte u procesu učenja.

Kopirati
Drag cursor here to close