pred kraljicom

Skandal - Dirigent usred božićnog koncerta počeo propagirati islam

Lifestyle / Flash | 30. 12. 2015. u 18:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na tradicionalnom božićnjem koncertu u Amsterdamu, u momentu kada je Nizozemski nacionalni orkestar počeo izvoditi kompoziciju Gustava Mahlera, dirigent je uzeo mikrofon, okrenuo se prema publici i počeo propovijedati islam. Među poštivateljima ozbiljne glazbe, u dvorani je bila i nizozemska kraljica Beatrix, inače redovna posjetiteljica klasičnih koncerata, piše Blic.rs

Kraljicu su prisutni pozdravili pljeskom, a kada se situacija stišala, dirigent je započeo svoje izlaganje.

''Ispričavam se, znam da možda nije prikladno. U ime Allaha, najsuosećajnijeg i najmilostivijeg, primoran sam ovo uraditi. Slao sam neke zahtjeve, ali su oni odbijeni'', počeo je dirigent.

On je potom počeo recitirati dijelove iz Kur'ana.

''Ja, sam sluga Allahu. On mi je pružio otkrivenje i učinio me prorokom. Dao mi je blagoslov gdje god da sam... da se molim i budem milosrdan dokle god živim, da budem ljubazan prema svojoj majci, a ne ohol i očajan. Mir je sa mnom od dana kada sam se rodio, do dana kada sam umro i do dana kada ću ponovo ustati u život. Ja sam Mesija, Jehova, Isus Krist, kako god želite da kažete'', nastavio je kada su glazbenici odjednom počeli ustajati i odlaziti s bine pomalo uspaničareno, prenosi Blic.rs.

''Ovdje sam da vas pozovem... Ništa se ne događa, nema bombe, ostanite na svojim mjestima, ja nisam luđak'', poručio je glazbenicima koji su silazili s bine i nastavio:

''Ja sam sluga Allahu i pozivam vas da vjerujete. Zato, vjerujte u Allaha i uzdižite ga. To je ispravna putanja'', završio je.

Odmah potom je stiglo osiguranje koje je dirigenta sklonilo sa bine, ali je on ipak uspio zaslužiti jedan pljesak u dvorani.

Kopirati
Drag cursor here to close