Vrijeme je za pripreme

Prekrasne blagdanske dekoracije od šišarki

Nema ništa vrjednije od dekoracija koje možemo sami izraditi kako bismo svoj dom učinili posebnim i originalnim za Božić, zar ne?
Lifestyle / Flash | 11. 11. 2022. u 09:54 C.T. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se vrijeme blagdana i pravo je vrijeme da sami pripremimo i napravimo dekoroacije. Šišarke i češeri su tradicionalne božićne dekoracije kojima možete ukrasiti svoj dom na bezbroj načina.

Od njih možete izraditi cijelo božićno drvce, napraviti vrlo lijepe ukrase za bor, božićne vijence za vrata ili prozore.

Prije nego što krenete sa sušenjem, bilo bi dobro da ih očistite, ukloniti borove iglice, nečistoću i insekte. Kako? Umočite ih u mješavinu od pola vode i pola octa na pola sata. Šišarke se pritom mogu zatvoriti, ali ne brinite one će se ponovo otvoriti nakon sušenja.

Sušenje na zraku je prva metoda. Stavite ih u posudu poput pletene košare ili platnene vrećice koju koristite za kupovinu te ostavite da se osuše. Ova metoda može potrajati, ovisno o prostoru u kojem ih sušite, od nekoliko sati do nekoliko dana.

Pečenje. Prvo zagrijte pećnicu na 200 °C. Zatim lim za pečenje u potpunosti prekrijte alu folijom te posložite šišarke pazeći da su odvojene. "Pecite" ih do sat vremena i povremeno provjerite da ne izgore. Na kraju će se sav katran u njima rastopiti i stvoriti nove otvorene slojeve koje ćete bez puno problema moći ukrašavati. Izvadite ih iz lima te ostavite da se ohlade. 

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako da iskoristite šišarke za blagdansko dekoriranje.

 
Možete napraviti i ukrasne vijence za vrata:
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close