Hvala Đole!

Sarajevo: Vijećnica osvijetljena u čast Đorđa Balaševića

Lifestyle / Flash | 20. 02. 2021. u 20:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Sarajevo večeras se osvijetljenom Vijećnicom, zajedno sa svojim građanima, oprašta od velikog čovjeka, kosmopolita i izuzetnog umjetnika, Đorđa Balaševića.

Bio je poseban u svemu: muzici, ljudskosti, ali i istinskoj zaljubljenosti u naš grad. Bio je i ostao više od muzike i pjesme. Pamtit ćemo ga po dobroti, nesebičnosti, prijateljstvu, koncertima i pjesmama neponovljive ljepote, snažnih emocija i poruka, priopćeno je iz Gradske uprave.

"Nove generacije će slušati pjesme u kojima smo se prepoznavali i kojima smo se predavali. Pjesme uz koje smo se mi zaljubljivali, voljeli, samovali, tugovali, radovali, nadali. Pjesme uz koje smo živjeli. Vjerujemo da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato mu želimo reći uime Sarajeva – hvala Đole", istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Nakon jučerašnje vijesti o njegovoj smrti, građani se večeras okupljaju na platou Centra Skenderija, pale svijeće, pjevaju njegove stihove i upućuju emotivne poruke. Oni koji ne mogu doći pozvani su da izađu na balkone i prozore.

Balašević je preminuo u petak, u 67. godini, usljed komplikacija nakon upale pluća.

Kopirati
Drag cursor here to close