Uključi se u borbu za svoja prava!

S knjižicom i kod privatnika - jeste li potpisali peticiju?

Lifestyle / Flash | 31. 08. 2023. u 12:26 Bljesak.info
S knjižicom i kod privatnika - potpiši peticiju i uključi se u borbu za svoja prava!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni je interes osigurati pravovremene i kvalitetne zdravstvene usluge građanima kroz korištenja javnih sredstava iz fonda zdravstvenog osiguranja, piše u svom priopćenju udruga Futura, koja vodi stranicu www.pravapacijenata.ba koja je pokrenuta u okviru projekta ''Unapređenje prava pacijenata u BiH''.

''Novac kojim upravlja ZZO HNŽ-a je novac građana. Građane ne bi trebalo zanimati hoće li im uslugu pružiti javna ili privatna ustanova, jer sve zdravstvene ustanove koje žele potpisati ugovor sa zavodom zdravstvenog osiguranja moraju ispunjavati zakonom propisane uvjete i kriterije. Provođenje javnih nabavki kod ugovaranja zdravstvenih usluga je zakonska obveza'', navode u priopćenju.

Dodaju da se na taj način osigurava put do najkvalitetnijih zdravstvenih usluga, nebitno koriste li se usluge javnih ili privatnih ustanova, jer, pojašnjavaju, sve je to kapital ove zajednice i društva.

''Iako u FBiH u oblasti zdravstva vrijede isti zakoni, svi osiguranici nemaju ista prava. Za razliku od osiguranika u Sarajevu, Tuzli ili Travniku koji imaju mogućnost liječenja a ovjerenom knjižicom i kod privatnika, osiguranici u HNŽ-u su diskriminirani, jer im je ta mogućnost uskraćena'', navode u priopćenju.

''Nemoj biti pasivni promatrač, uključi se u borbu za svoja prava i potpiši peticiju'', poručuju iz udruge.

Peticiju možete potpisati na linku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close