Aktivni odmor

Rezime prvog dana Ultre: 98 privedenih, naplaćeno 65 tisuća eura kazni, droge "k'o u priči"

Splitska policija objavila je izvješće o prvom danu.
Lifestyle / Flash | 08. 07. 2023. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 140 tisuća ljudi u Splitu će ovog vikenda partijati na Ultri. Festival je počeo sinoć, a trajat će do 9. srpnja, kada se partijaneri sele na hrvatske otoke. Splitska policija objavila je izvješće o prvom danu. Prenosimo ga u nastavku:

"Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2023, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine. Privedeno je ukupno 98 osoba (40 hrvatskih i 58 stranih državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom prve večeri naplaćeno je 65.000,00 € novčanih kazni.

Zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama provodi se kriminalističko istraživanje nad četiri osobe. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga ukupno su kod četiri osobe pronašli i oduzeli 530 tableta ecstasyja, 130 grama marihuane, 35 grama speeda, 22 grama halucinogenih gljiva.

U stanu muškarca našli hrpu droge

U petak, 7. srpnja 2023.godine temeljem naredbe suda obavljena je pretraga stana kojeg 32-godišnjak koristi u Splitu. Policijski službenici su od 32-godišnjaka oduzeli:

282 tableta amfetamina tzv 'ecstasy'

35 grama amfetamina tzv 'speed',

130 grama droge konoplje,

4,5 grama droge MDMA,

22 grama halucinogenih gljiva tzv. psilocibinske gljive

3 stabljike droge konoplje

tri posude s podlogom za rast u kojima se nalaze psilocibinske gljive i spore

digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima amfetamin

Uhićene četiri osobe

U petak, 7. srpnja 2023. godine, oko 20:40 sati u Splitu policijski službenici Službe kriminaliteta droga su postupali prema 23-godišnjaku kod kojeg je pronađeno i oduzeto 50 tableta ecstasy, sveukupne mase 245 grama.

U petak, 7. srpnja 2023. oko 20:45 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije zaustavili su 32-godišnjakinju od koje je oduzeto 170 tableta droge ecstasy i 7,4 grama kokaina. Policijski službenici kriminaliteta droga, jutros, oko 00:35 sati postupali su prema 41-godišnjaku od kojeg su oduzeli 10,5 grama kokaina, 6,5 grama droge MDMA, 4,6 droge hašiš. Sve četiri osobe su uhićene i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Prijavljena četiri imovinska kaznena djela

Prijavljena su četiri imovinskih kaznenih djela (dvije drske krađe i dva trganja lančića) i jedno oštećenje tuđe stvari. U službene prostorije dovedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim djelima i nad njima je u tijeku istraživanje, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close